Foto: Getty Images
VM

Hjulmand ærgrer sig: Det har været urimeligt

Kasper Hjulmand har torsdag morgen reflekteret over Danmarks slemt skuffende VM-slutrunde i Qatar.

Den politiske debat omkring VM i Qatar har påvirket det danske landshold meget under slutrunden. 

Det erkendte Kasper Hjulmand, da DBU torsdag morgen holdt et ekstraordinært pressemøde i Qatar. 

- Jeg vil starte med at sige, at det her ikke er en undskyldning. I forhold til, om det har påvirket os, så vil det være mærkeligt at tro andet. I et eller andet omfang. Om det har betydet noget inde på banen, det kan jeg ikke sige. Men der har været en følelse af, at det har været urimeligt, lød det således fra Kasper Hjulmand. 

- Der har været tegnet et billede af, at uanset hvad pokker de gjorde, så var det forkert. Der var et krav fra halvdelen af jer (medierne, red.), at spillerne skulle være aktivistiske. Så der har været en følelse af 'hvad skal vi gøre?' Det har selvfølgelig fyldt. Men det er svært at sige, hvad det har betydet for præstationerne. Det er ikke en undskyldning, men det er forkert at sige, at det ikke har fyldt. 

På pressemødet blev Hjulmand også bedt om at forklare, hvad der er sket med sammenholdet på landsholdet, efter at ingen spillere tog fat i hinanden efter den australske scoring. 

- Der er ingen tvivl om, at holdet er ramt. Der er mange ingredienser i den gryde. Der har manglet noget kraft, sammenhæng og energi i den her samling. Det er værd at få kigget godt på. Men der manglede mange ting, lød svaret fra Hjulmand. 

Kasper Hjulmand blev også spurgt, hvordan der kunne være så stor forskel på Danmarks niveau under EM-slutrunden sidste år og VM-slutrunden i Qatar. 

- Jeg synes jo, at det handler om at ramme et flow. Under EM, hvis vi tager de to første kampe ud af ligningen, så rammer vi Rusland-kampen. I den her slutrunde mangler vi måske forløsningen.

- Det er ikke en undskyldning, men nogle gange kan det være de små ting og marginalerne, der gør, om det tipper. Retrospektivt husker man nogle gange lidt forkert. For eksempel vores sejr på Stade de France, hvor vi vandt 2-1, der var vi ikke bedre end i vores kamp mod Frankrig hernede. Men under EM følte spillerne sig 100 procent opbakkede, og det, tror jeg, er med til at hjælpe. At man føler, at man har folk i ryggen. Under EM blev vi hjulpet af en masse ting. 

Hjulmand blev også spurgt, om han har overvejet sin fremtid som dansk landstræner. 

- Nej, som sagt er det ikke tid til at drage konklusioner i dag. Det skal man passe på med. Jeg tager ikke noget for givet. Der er ingen af os, der tænker klart med så mange følelser i kroppen. Så der er ingen konklusioner fra min side eller andres. 

Peter Møller garanterede på pressemødet, at tilbuddet til Hjulmand om en forlængelse stadig står ved fuld magt, men landstræneren kunne ikke selv garantere, at han er dansk landstræner under EM 2024. 

- Det er ikke dagen efter, at konklusionen skal laves. Der er kæmpestore positive ting i gang. Vi har kun det bedste foran os. Det samarbejde, den infrastruktur og talentudvikling, der er i gang. Det her hold har fået én på hatten. Men det handler om hvordan man rejser sig. 

Kasper Hjulmand blev også spurgt, om han har nogle fortrydelser i forhold til truppen og det taktiske, men her pegede landstræneren på, at han formentlig ville have gjort tingene på samme måde igen, hvis han skulle have gjort det om.