• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Hjulmand til Solbakken: Kan vi lige låne ham?

Foto: Getty Images

Kasper Hjulmand storroser Ståle Solbakkens stjerne, som han også jokede med at låne under VM i november og december.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar. 

Trænere taler ofte på kryds og tværs af landegrænser, og det er også tilfældet med Kasper Hjulmand og den norske landstræner, Ståle Solbakken.

Det kunne Danmarks træner fortælle i en samtale med den tidligere danske landstræner Åge Hareide for det norske medie NRK forleden. Og her delte Hjulmand samtidig en lille anekdote fra en af sine snakke med Solbakken:

- Han ringer ofte, og i juni ringede han til mig og sagde: “Hvis Danmark havde Haaland, havde I vundet VM,” sagde Hjulmand.

Men i sin snak med Hareide afslørede Kasper Hjulmand aldrig, om han selv var enig i udsagnet. Det blev han så spurgt ind til på fredagens pressemøde forud for mødet med de forsvarende VM-vindere, Frankrig.

- Jeg snakkede også med Ståle og sagde, at vi ligeså godt lige kunne låne Erling til VM, sagde Hjulmand med et grin og tilføjede:

- Erling har været fantastisk, og det er fantastisk at se, hvordan knægten er vokset ind i den her fodboldverden, og hvor fantastisk en angriber han har udviklet sig til at være. Stor kredit til Erling for sit hårde arbejde, for jeg ved, at der er utrolig hårdt arbejde bag. Han har også vist meget mental styrke. Det er en top, top spiller.

- Så må jeg tage den med Ståle senere.

Erling Braut Haaland har i denne sæson scoret 23 mål i 18 kampe for Manchester City.

Mens Manchester City-nordmanden må se VM fra sidelinjen, eftersom Norge ikke kvalificerede sig, har Hjulmand taget angriberne Kasper Dolberg, Andreas Cornelius og Jonas Wind med til slutrunden.