• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Malte L. Nørgaard

Hylder Atiba Hutchinson: Han er brølstærk

Foto: Getty Images

Atiba Hutchinson spillede i en alder af 39 år sin første VM-kamp i karrieren.

Af Malte L. Nørgaard

Den tidligere FCK-profil Atiba Hutchinson skrev et lille stykke fodboldhistorie, da han onsdag aften blev den næstældste spiller nogensinde til at spille en VM-kamp.

Og det siger noget om Hutchinsons kvaliteter, mener Michael Silberbauer, der tidligere har været træner i den canadiske fodboldklub Pacific FC.

- Atiba har altid været god til at passe på sig selv og sin krop. Han er brølstærk, har et stort løbepensum og er i det hele taget bare en god holdspiller med store kvaliteter. Det glæder mig at se, at han får det her VM med. Det er jo et tegn på, at han har holdt niveauet, siger Michael Silberbauer til DR Sporten.

Samtidig fortæller Silberbauer, at han under sit ophold i Canada fik muligheden for at tale med nationens landstræner, der specifikt udpegede Atiba Hutchinson som en spiller, han ønskede der kom flere af i fremtiden.

- De havde gang i en kampagne med det formål, at de igen ville have et hold med til VM. En del af kampagnen handlede direkte om at skabe flere Atiba'er, så han er et forbillede for mange unge derovre og et omdrejningspunkt for udviklingen af deres fodboldkultur, lyder det fra Silberbauer, inden han kalder Hutchinson for 'en naturlig leder', hvis tilstedeværelse alene har 'en enorm betydning' for Canada.

Canada tabte deres første kamp ved VM med 1-0 til Belgien. Opgøret var canadiernes første til et verdensmesterskab siden 1986.