• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM ritzau

Irriteret Schmeichel: Det hele skal være et show

Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel vil have mere tid på banen og mindre lysshow før kampene ved fodbold-VM.

Af ritzau

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel forstår ikke de forhold, der bydes målmændene før kampe ved fodbold-VM i Qatar.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har regler for, hvornår spillerne må gå ud og varme op, og de regler harmonerer ikke med den danske målmands lange opvarmningsrutine.

Derfor har Schmeichel måttet affinde sig med, at en mand med et ur står klar og giver grønt lys til, at Schmeichel, målmandstræner Kim Christensen og reservemålmændene Frederik Rønnow og Oliver Christensen kan gå ind på kampbanen.

- Det er nogle Fifa-regler, der gør, at vi ikke må gå ud på banen som normalt. De regler havde vi også ved VM i 2018.

- Man må kun gå ind på banen 50 minutter før, og vi har så fået lov til at gå ind 55 minutter før. De står derude og tæller ned på sekundet, siger Kasper Schmeichel søndag eftermiddag.

Før lørdagens kamp mod Frankrig blev målmandens opvarmning i tillæg forstyrret af et stort lysshow på Stadium 974. Det var Schmeichel tydeligt utilfreds med, og søndag undrer han sig stadig over diskotekstilstandene.

- Jeg ved ikke, hvad de har tænkt sig med at køre et lysshow, når spillerne varmer op.

- Hugo Lloris (Frankrigs målmand, red.) havde det samme problem nede hos ham, men det hele skal være et show, åbenbart, siger Kasper Schmeichel.

/ritzau/