• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Jubler over ekstra tillægstid: Har fjernet problem

Foto: Getty Images

Modtagelsen har særligt været positiv fra folk på stadion.

Af Oliver Okstrøm

Nej, det er ikke bare dig, der har bemærket, at der er øget væsentligt på tillægstiden under VM i Qatar, og det har da også været fuldstændig meningen.

Formanden for FIFA's dommerudvalg, Pierluigi Collina, fortæller på det internationale fodboldforbunds hjemmeside om udviklingen.

- Hvis vi ser tilbage på Rusland (VM i 2018 red.), så var der i gennemsnit seks og et halvt minutters tillægstid. Der var maksimalt seks udskiftninger sammenlignet med de ti, som vi har nu. Og vi har tilpasset os de ekstra fire udskiftninger, hvor vi kan forvente ét ekstra minut, siger han og fortsætter:

- Så vi er gået fra at have, hvad der svarer til syv og et halvt minut i Rusland til ti i Qatar, hvilket ikke er en dramatisk ændring, men det giver muligheden for at have næsten 59 minutter af egentlig spilletid i gennemsnit. Vi er ret glade for resultatet, lyder det fra det italienske dommer-ikon.

Tilbagemeldingerne har desuden også været gode, fortæller han.

- Feedbacken har været positiv. Særligt fra publikum på stadion. Der har ikke været nogen negative reaktioner fra de folk, som jeg har mødt. Jeg tror, det er vigtigt for tilskuerne og dem, som ser kampen på tv, at de får et godt show og noget god underholdning, forklarer Collina.

Han kommer desuden ind på, at man har haft fokus på, at man har ville væk fra kampe med mindre end 50 minutters egentlig spilletid.

På dommersiden er der også udvikling at se. Torsdag kommer den første kvindelige dommer i aktion. Læs mere om det her.