• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Mikkel Fuhr Nielsen

Kræver forklaring: Nu klager han over VM-vinder

Foto: Getty Images

Argentinsk VM-helt har på godt og ondt været frontfigur efter sydamerikanernes finalesejr over Frankrig.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Argentina er verdensmestre efter en hæsblæsende VM-finale mod Frankrig.

Festen har ingen ende ville tage i Argentina, hvor millioner af festglade mennesker har prydet gadebilledet det meste af ugen. De argentinske VM-helte har også fejret triumfen - nogle mere end andre.

Emiliano Martinez har i hvert fald trukket overskrifter på både godt og ondt. I straffesparkskonkurrencen var han knap så sympatisk overfor særligt Aurelien Tchouameni, hvor han kastede bolden væk, inden han skulle sparke

I omklædningsrummet sang han for, da man bad om et minuts stilhed for Mbappé, mens han hjemme i Argentina har fejret VM-triumfen med en dukke, hvor Mbappés hoved var påst.

Præsidenten for det franske fodboldforbund, Noël Le Graët, er forbavset over målmandens opførsel, og har nu klaget til sine argentinske kollegaer i håb om en forklaring.

- Det er chokerende. Drengene gjorde deres bedste for, at Frankrig skulle få succes. Det er vigtigt, at vi støtter dem. Jeg skrev til det argentinske fodboldforbund, da jeg finder disse udskejelser for unormale i forhold til, at det er en sportskonkurrence. Jeg har svært ved at forstå det. Det er gået alt for vidt. Mbappés opførsel har været eksemplarisk, siger han til Ouest-France.

Noël Le Graët er ikke den eneste med fransk pas, der har rejst kritik af Emiliano Martinez, men han er dog mere mådeholden end den forsvarsspilleren Adil Rami. Han lagde ikke skjul på sine følelser for ganske nyligt.

Det vides ikke hvorfor, at Emiliano Martinez har haft behov for at sende stikpiller i retning af Kylian Mbappé. Noget af forklaringen kan måske findes i franskmandens kommentarer om, at sydamerikansk fodbold ikke har den samme kvalitet som tidligere.