• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Karl Dorph Søe

Kroatien-profil sætter vild VM-rekord

Foto: Getty Images

Den kroatiske midtbannespiller Marcelo Brozović slog i ottendedelsfinalen mod Japan en vild rekord, som han endda selv var ophavsmand til.

Af Karl Dorph Søe

Den kroatiske offensiv har ikke været sprudlende til VM-slutrunden, og holdet har to gange været involveret i en nulløsning. Zlatko Dalic' mandskab har dog været utroligt disciplineret, og løbevilligheden har ikke fejlet noget.

En af de mest hårdtarbejdende på holdet er Marcelo Brozović, der i kroaternes straffesparkssejr over Japan satte en vild VM-rekord. En rekord, som han ovenikøbet selv var ophavsmand til.

Med 16.7 km i benene efter ottendedelsfinalen mod japanerne er den erfarne midtbanespiller den spiller, der har løbet den længste distance i en VM-kamp nogensinde. 

Brozović slog sin egen rekord fra 2018, hvor han løb 16.3 km mod England. Kroatien nåede i 2018 finalen i VM, og skal de nå lige så langt i år, får de brug for mere end ren løbevillighed. 

Kroatien skal nemlig møde VM-favoritterne fra Brasilien, og de gulklædte går ind i opgøret i storform efer en 4-1 sejr over Sydkorea.

Kampen mellem Kroatien og Brasilien spilles på fredag klokken 16.00.