• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Kvinde skriver VM-historie: Skal glemme følelserne

Foto: Getty Images

Stephanie Frappart havde ikke regnet med, at hun ville få chancen for at dømme en kamp ved VM.

Af Oliver Okstrøm

Når Stephanie Frappart torsdag aften går på banen til kampen mellem Tyskland og Costa Rica, så vil der blive skrevet VM-historie, når hun som den første kvinde nogensinde skal dømme en kamp ved en slutrunde for herrer.

For hende bliver det selvsagt en stor oplevelse. I et interview med FIFA fortæller Frappart om, hvordan det bliver for hende.

- Da jeg fandt ud af det, så var følelserne kæmpe store. Jeg havde ikke regnet med det, og jeg er meget stolt over at repræsentere Frankrig ved VM. 

Derudover kommer hun ind på, at hendes fokus kommer til at handle om at 'have en god kamp', og at hun kommer til at blive nødt til at lægge følelserne fra sig, når hun kommer ind på stadionet, fordi 'der vil være fyldt, og der vil være mange forventninger', fortæller franskmanden.

Tidligere i karrieren har Stephanie Frappart også dømt kampe i Ligue 1, Champions League og Europa League, og i sidstnævnte har hun stået med fløjten i FC Midtjyllands udekamp mod Braga, som endte med både et nederlag og et rødt kort til midtjyderne.

Til Tyskland-Costa Rica kommer hun desuden til at være en del af et rent kvindeligt 'hold', når brasilianske Neuza Back og mexicanske Karen Diaz kommer til at være linjedommere i tyskernes skæbneopgør.

Tyskerne har ét point efter de to første kampe, og de skal bruge mindst en sejr på at indhente Japan, der er to point foran dem.

Frappart har i det hele taget en del oplevelser som dommer. Læs mere om det her.