• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Legende om Beckham: Har begået en stor, stor fejl

Foto: Getty Images

David Beckham får nu hård kritik af sin tidligere holdkammerat, der ikke forstår, hvorfor den tidligere engelske landsholdskaptajn er ambassadør for VM i Qatar.

Af Lars Gram-Hanssen

Brian Laudrup kom for nyligt i modvind efter en Dubai-reklame herhjemme, men den danske landsholdslegende er langt fra den eneste fodboldstjerne, der har kastet sig ud i en kontroversiel ambassadørrolle i de senere år.

Den tidligere engelske landsholdskaptajn David Beckham er således officiel ambassadør for VM i Qatar, og det er en beslutning, som en af englænderens tidligere holdkammerater i Manchester United slet ikke forstår. 

I et interview med The Athletic er Eric Cantona således blevet spurgt, om han selv kunne finde på at promovere VM i Qatar, og her var franskmanden ret klar i spyttet.

- Jeg ville aldrig at gøre det. Jeg ville gøre det modsatte. Det begyndte jeg at sige i januar 2022. Måske var jeg den første. Men jeg kan frit gøre det. Og en tidligere spiller, der bliver betalt for at gøre sådan noget... måske ved de ikke, hvad er der sket dernede [i Qatar, red.]. Hvis de ved det, så synes jeg, at de er galt på den. Så vil jeg sige, at de har begået en stor fejl. En stor, stor fejl, lyder det således fra Eric Cantona i interviewet. 

Den engelske avis Daily Mail skrev sidste år, at David Beckham bliver betalt over 10 millioner pund for at være ambassadør for VM i Qatar. Det svarer til 83 millioner kroner.