Foto: Getty Images
VM

Markant Kjær-melding: Det bliver over mit lig

Simon Kjær vil fortsætte med fodbolden i mange år endnu. Han melder sig klar til VM i 2026.

Tipsbladet i Qatar

Simon Kjær sad på bænken i alle 90 minutter mod Australien, og fra sidelinjen kunne han se holdkammeraterne på det danske landshold blive slået ud af VM med et uhyre skuffende 0-1-nederlag til The Socceroos.

Et enkelt point og bare ét scoret mål blev slutfacit for Danmark, der må siges at have været én af de største skuffelser ved hele slutrunden.

Det påvirker naturligvis Simon Kjær, selv om han ikke var på banen i to af de tre VM-kampe.

- Vi er skuffede. Vi havde store forventninger ligesom alle derhjemme, så vi er kede af det på godt dansk. Vi er kede af, at vi ikke formåede at få rullet vores spil ud. Vi må tage de tæsk, der kommer, og lægge os fladt ned. På et eller andet tidspunkt må vi kigge videre. Vi er ikke blevet dårligere fodboldspillere siden sidste slutrunde, siger Simon Kjær og tilføjer:

- Tingene gik op i en højere enhed sidste sommer, og det gjorde de bare ikke nu. Det må Kasper (Hjulmand, red.) kigge på.

Han håber og tror, at den enorme opbakning, landsholdet har fået i Danmark det seneste halvandet års tid, ikke forsvinder som dug for solen, selv om VM blev en skuffelse.

- Jeg håber, man kan skelne imellem de personer, vi er, og et fodboldresultat. Resultatet (til VM, red.), som er skuffende, ændrer ikke på, hvem vi er som mennesker, og på de ting, vi ønsker at opnå, lyder det fra Milan-spilleren. 

Over mit lig
Simon Kjær fylder snart 34, og det seneste år har den danske anfører været skadesplaget. Han føler sig dog slet ikke færdig på topplan - end ikke VM i 2026 vil han afskrive.

- Det bliver over mit lig, hvis det her skal være min sidste VM-slutrunde, lyder det bombastisk for Kjær, der tilføjer:

- Jeg kan se nogle til den her slutrunde være 39, og hvorfor skulle jeg ikke også kunne være det? Det er mit mindset. Jeg kommer til at spille ti år endnu. Det har aldrig været et problem for mig at finde motivation, og det bliver det heller aldrig. 

Han fortæller, at han var ude af stand til at spille mod Australien.

- Jeg er ikke i stand til at spille på nuværende tidspunkt med mit lår. Jeg blev gennemtestet i går, og det var ikke tilnærmelsesvis godt nok, lyder det fra Simon Kjær, der nu kan holde en smule ferie efter et skuffende dansk VM.