• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Morten Wieghorst overrasket: Vil I have hjælp?

Foto: Getty Images

Et par franske journalister overraskede Morten Wieghorst på torsdagens pressemøde og spurgte ind til Danmarks plan mod Frankrig. Men de fik ikke meget ud af Hjulmands assistent.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar.

Det er mere reglen end undtagelsen, at der også er udenlandske journalister at finde i den danske lejr. Torsdag var ingen undtagelse.

Forud for lørdagens brag mellem Danmark og Frankrig havde et par franske journalister fra Canal+ fundet vej til Al Sailiya Sports Club, hvor Morten Wieghorst, Andreas Christensen og Jesper Lindstrøm mødte pressen.

Og franskmændene forsøgte at få det meste ud af mødet. De spurgte i hvert fald Morten Wieghorst, om han ikke kunne fortælle, hvad Frankrig kunne gøre mod Danmark.

- Vil I have hjælp?, spurgte en storsmilende Morten Wieghorst tilbage og fortsatte:

- Jeg tror ikke, Frankrig har brug for hjælp. Hvis du kigger individuelt på det franske hold, har de verdensklassespillere. Hvis du er i tvivl, kan du bare kigge på deres bænk. Det siger alt. 

- Som hold er vi en stærk enhed. Vi arbejder for hinanden og har kvalitet selv. Vi har nogle spillere, der kan gøre ondt på dem, og vi har en tro på, at vi kan slå alle. Det bliver en interessant kamp. Det er ikke ofte, du spiller mod samme hold tre gange på et år. Begge hold kender hinanden, men lige nu har de ændret sig lidt, siden sidst vi spillede mod dem.

Men hvis tingene ikke lykkes i første forsøg, ja, så prøv igen. Den anden franske journalist fulgte op på sin kollegas spørgsmål og spurgte, om Wieghorst kunne afsløre Danmarks plan mod Frankrig.

- Selvfølgelig fortæller jeg ikke planen. Godt forsøg, svarede Morten Wieghorst med et stort smil.

Til et spørgsmål fra en dansk journalist forklarede landsholdsassistenten imidlertid, at der kan være visse fordele ved at spille med en trebackkæde mod Frankrig.

- Når du spiller med fem, er det nemmere at forsvare bredden. Det stiller langt større krav, når man spiller med fire mod (Kylian) Mbappe og (Ousmane) Dembele. Vi har ikke lige så meget tid, som klubhold, og derfor kan det være en fordel at spille med fem. Derfor spiller flere og flere landshold også med tre eller fem.

- Men vi er så heldige, at spillerne er dygtige til at justere og skifte i en kamp, sagde han.

Men svaret var altså på dansk, så selv hvis det har været en indikation om Danmarks planer mod Frankrig, fik de fremmødte franske journalister altså ikke meget ud af det.