• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Danske stjerner skærmes for protest-spørgsmål

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Morten Wieghorst roser Tysklans protest onsdag, efter at anførere er blevet nægtet at spille med "One Love"-anførerbindet, men spillerne blev skærmet.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar. 

FIFA’s forbud mod “One Love”-anførerbindet har været et af VM’s store samtaleemner, og det endte også med at fylde for meget for DBU. Onsdag holdt unionen et pressemøde, hvor ledelsen fordømmede FIFA’s forbud, mens det blev gjort klart, at man ville fokusere på fodbold fremover.

Det memo havde alle udenlandske journalister imidlertid ikke fået.

På torsdagens pressemøde blev Andreas Christensen, Jesper Lindstrøm og Morten Wieghorst spurgt ind til det flere gange, heriblandt hvad de synes om Tysklands protest onsdag, hvor tyskerne holdt hånden for munden og indikerede, at deres ytringsfrihed var blevet indskrænket.

Flere gange måtte kommunikationschef Jakob Høyer skride ind og sige, at det altså skulle handle om fodbold, men Morten Wieghorst tog alligevel ordet og roste Tysklands protest.

- Personligt synes jeg, at det var en god protest, men som Jakob siger, var der en statement i går, og vi må fokusere på lørdagens kamp og gøre alt, hvad vi kan mod Frankrig.

- Well done, Tyskland. Måske ville det være stærkere med en samlet statement på et tidspunkt, sagde landsholdets assistenttræner.

Sagen drejer sig som bekendt om det såkaldte “One Love”-anførerbind, som Simon Kjær og flere andre landes anførere agtede at spille med under VM for at vise støtte til LGBT-miljøet. Kort før deres kampe blev anførerne imidlertid truet med sportslige sanktioner for at bære det, hvilket DBU-bosserne på pressemødet onsdag kaldte dybt uacceptabelt.

Se Tysklands protest forud for deres kamp mod Tyskland her: