VM Torsten Kjems Hansen

Nu kræver han sejr over DK: Vil have den seedning

Foto: Getty Images

Holland kommer ikke til at tage let på lørdagens landskamp mod Danmark - det slår landstræner Van Gaal fast.

Af Torsten Kjems Hansen

Da Italien dummede sig og røg ud af kampen om VM-billetterne ved at tabe til Nordmakedonien torsdag aften, ændrede lørdagens landskamp sig mellem Holland og Danmark sig pludselig til en langt mere alvorlig kamp frem mod vinterens VM-slutrunde.

For ender det med, at Portugal også snubler mod Nordmakedonien, vil vejen for at blive topseedet til VM-slutrunden ligge åben for både det danske og hollandske landshold.

Aktuelt ligger det til Kasper Hjulmands danske landshold at tage topseedningen, såfremt at Ronaldo og co kikser - men Holland kan overtage pladsen fra Danmark ved at vinde lørdagens landskamp.

Og det er den hollandske landstræner Louis van Gaal helt klar over.

Til Ekstra Bladet siger han

- Vi vil have den seedning! Som jeg ser det, så vil det være vigtigt for både Holland og Danmark at komme i første lag. Jeg ved, vi er afhængige af andre resultater, men vi vil gøre vores for at komme så højt op på FIFA-ranglisten som muligt.

Frem mod lørdagens kamp har der været flere indikationer på, at Van Gaal er klar til at eksperimentere med sin opstilling på banen. Det antyder han fortsat kan blive tilfældet, men ligegyldigt, hvordan Holland kommer til at stille op, resulterer Italiens koks nu altså i, at der i den grad skal spilles for sejr lørdag.