• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Nyt vinter-VM? De vil være værter i 2030

Foto: Getty Images

Ifølge avisen The Times går Saudi-Arabien nu efter at blive VM-værter i 2030.

Af Lars Gram-Hanssen

For første gang nogensinde skal en VM-slutrunde i år spilles om vinteren, og det er muligvis en ting, som fodboldfans skal begynde at vænne sig til. 

I hvert fald skriver The Times nu, at Saudi-Arabien vil byde på VM-slutrunden i 2030, og at der vil blive tale om endnu et vinter-VM, hvis saudiaraberne ender med at få tildelt slutrunden. 

Ifølge The Times ønsker Saudi-Arabien at blive VM-værter sammen med Egypten og Grækenland. Det samlede bud fra de nationer forventes at være lige på trapperne, forlyder det. Ligesom ved VM i Qatar vil slutunden være nødt til at blive afviklet om vinteren på grund af de ekstremt høje temperaturer i Saudi-Arabien om sommeren. 

The Times peger på, at buddet fra Saudi-Arabien, Egypten og Grækenland anses for at være en seriøs rival til buddet fra Spanien og Portugal, som UEFA støtter op om. 

Også i Sydamerika er man interesseret i at blive værter for VM i 2030, idet der er tale om 100-års jubilæet for den første VM-slutrunde, der blev afviklet i Uruguay i 1930.

The Times peger dog på, at FIFA-præsident Gianni Infantino har et tæt forhold til Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed Bin Salman, hvilket kan få en afgørende betydning. For et par uger siden var de to herrer på plads under boksebraget mellem Anthony Joshua og Oleksandr Usyk i Jeddah i Saudi-Arabien.