• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Optakt: Australien - Danmark

Foto: Getty Images

Danmark SKAL vinde, hvis det skal ende med et avancement ved VM-slutrunden.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 16.00
Spillested: Al Janoub Stadium, Al Wakrah
Dommer: Mustapha Ghorbal
På TV: DR1
Hashtag: #vmdk #fordanmark

Holdnyt:
Australien:
De vandt en overraskende sejr over Tunesien, og dermed står Socceroos med gode muligheder for at gå videre fra gruppespillet. Man går videre fra gruppespillet med en sejr over Danmark. Uafgjort er også nok, hvis Tunesien ikke slår Frankrig.

Dermed har man et resultat at forsvare, og det er noget, der ganske sikkert passer det australske landshold, der ikke har mange stjerner, men har stor holdånd, arbejdsiver og er gode på kontra.

Australien har flere spillere, der er kendt i det danske. Awer Mabil har en fortid i Superliga-klubben FC Midtjylland, mens keeper Mathew Ryan står i FC København. Også venstre back Joel King fra OB er i den australske trup, men han er langt fra spilletid.

Stjernen på det australske hold er Aaron Mooy fra Celtic. Det er en dygtig central midtbanespiller, som knokler og arbejder hårdt.

Danmark:
Et point mod Frankrig havde betydet, at Danmark med en sejr over Australien i sidste kamp var sikker på at gå videre fra VM-gruppespillet. Nu skal man også bruge lidt hjælp fra Frankrig, der allerede har gjort det klart, at man vil spare spillere mod Tunesien.

Du kan se det store overblik over, hvordan man kommer videre her, men grundlæggende handler det om, at man skal slå Australien og så undgå, at Tunesien slår Frankrig større, end Danmark vinder over Australien.

Til opgøret er det ventet, at Kasper Hjulmand går over i en 4-3-3 opstilling. Og så er spørgsmålet, om Daniel Wass får chancen på højre back, da han er en tand bedre defensivt og giver nogle andre muligheder offensivt, og hvem Hjulmand vælger at benytte i det centrale forsvar, hvor der er flere gode spillere til de to-tre positioner. Simon Kjær har i hvert fald klarmeldt sig, og i offensiven er det også muligt, at Andreas Skov Olsen er tilbage.

Der har været meget snak om den danske frontangriber, som indtil videre ikke har fået det til at fungere. Men med til historien hører også, at både Kasper Dolberg og Andreas Cornelius er blevet dårligt serviceret.

Centralt på midtbanen er det enten Christian Nørgaard eller Mathias Jensen, hvis man går over til en 4-3-3 og altså gør brug af en ekstra midtbanespiller.

Går Danmark videre fra gruppespillet, venter en kamp mod nummer et fra Gruppe C. Det afgøres først onsdag aften, hvem det bliver.

Karantæner:
Australien : Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Australien (4-2-3-1): Ryan - Karacic, Rowles, Souttar, Behich- Mooy, Irvine - Leckie, McGree, Goodwin - Duke 

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Wass, Andersen, Christensen, Mæhle - Højbjerg, Jensen, Eriksen - Lindstrøm, Dolberg, Damsgaard

Dom:
Det var en lidt skuffende uafgjort mod Tunesien, og så smed man et point sidst i opgøret mod Frankrig. Nu er der ikke plads til flere fejltagelser for Danmark, der skal vinde. Uafgjort eller nederlag sender ladnsholdet hjem.

Da Danmark og Australien mødtes for fire år siden i Rusland ved VM, endte det 1-1. Denne gang regner vi med, at Danmark bliver en tand for meget for Australien. 1-0 til Kasper Hjulmands tropper.

Det resultat vil være nok til at gå videre, hvis Tunesien ikke slår Frankrig, eller hvis Tunesien også vinder 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: