• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Optakt: Danmark - Mexico

Foto: Getty Images

Inden afrejsen til VM møder Danmark Mexico i en venskabskamp i Brøndby. Her skal Åge Hareides mandskab pudse VM-formen af for sidste gang.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 20.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Indtil videre ukendt
På TV: Kanal 5
Hashtag: #danmex #vmdk

Holdnyt:
Danmark:
Efter nulløsningen i Stockholm i lørdags udtog landstræner Åge Hareide den endelige VM-trup, og her måtte Nicklas Bendtner, Mike Jensen, Peter Ankersen og Andreas Bjelland lade livet. Bjelland og Bendtner på grund af skader, og selv om det er fravalget af sidstnævnte, der uden tvivl har fået mest opmærksomhed, kan det meget vel være Bjellands fravær, der rammer landsholdet hårdest. Brentford-spilleren var fast mand i hele kvalifikationen.

Danmark leverede en fin indsats mod Sverige i Stockholm. De rød-hvide gav ikke de store chancer væk til et bundsolidt svensk landshold, men det var til gengæld begrænset, hvad holdet selv var i stand til at skabe. Før VM er det uden tvivl de manglende mål i offensiven, der skaber mest bekymring.

Christian Eriksen var ikke med mod Sverige på grund af den meget omtalte graviditet på hjemmefronten, og den danske verdensstjerne er nu blevet far. Derfor ventes han klar til Mexico-kampen, og der er ingen tvivl om, at det betyder meget for Åge Hareide at have Eriksen med i generalprøven.

Et stort spørgsmål før VM og testkampen mod Mexico er Andreas Cornelius. Når han at komme i en forfatning, så han kan gøre en forskel til slutrunden? Det vil afgjort lune, hvis Atalanta-angriberen kan få nogle minutter lørdag aften.

Mexico:
Mexicanerne er havnet i en svær pulje med Sverige, Sydkorea og Tyskland, så holdet skal levere en god præstation, hvis de skal videre fra det indledende gruppespil. At landstræner Juan Carlos Osorio råder over et godt materiale er der imidlertid ingen tvivl om, og det viser resultaterne i 2018's venskabskampe også.

Søndag vandt Mexico 1-0 over Skotland, og i dette kalenderår har holdet også slået nationer som Polen, Bosnien og Island samt spillet 3-3 mod Belgien. Mexico vandt desuden den Mellem- og nordamerikanske VM-kval i overbevisende stil.

Stjernerne i den mexicanske trup er navne som målmanden Guilermo Ochoa, angriberne Javier Hernandez og Carlos Vela samt legenden Rafael Marquez. 

Mexico har været med ved VM 16 gange og er gået videre fra gruppespillet seks gange. Holdet indleder VM mod Tyskland den 17. juni.

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-2-3-1): Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger - Kvist, Delaney - Poulsen, Eriksen, Sisto - Jørgensen

Mexico (4-2-3-1): Ochoa - Alvarez, Ayala, Salcedo, Gallardo - Layun, Herrera - Vela, Dos Santos, Lozano - Jimenez 

Profilen:
Den tidligere Barcelona-stjerne Rafael Marquez er stadig en del af det mexicanske landshold, og det er på mange måder ret utroligt. Midtstopperen er blevet 39, og han var ude af landsholdet det meste af 2017. Mod Skotland i søndags fik han 45 minutter, og det var hans første optræden på landsholdet siden bronzekampen ved Confederations Cup for knap tre år siden. Rafael Marquez stopper sin karriere efter VM, og dermed sætter en af nationens største fodboldspillere det endelige punktum. Før venskabskampen mod Danmark står han noteret for 141 landskampe.

Vidste du, at..:
Da Danmark og Mexico senest tørnede sammen, i januar 2013, stillede de rød-hvide med et ligalandshold. Det vil sige, at navne som Mikkel Kirkeskov, Casper Sloth, Anders Christiansen og Kris Stadsgaard var med fra start. Opgøret endte 1-1, og det danske mål blev scoret af Andreas Cornelius.

Dom:
Det er en mulighed, at Åge Hareide starter med nogle af dem, der ikke var med mod Sverige for på den måde at få set hele truppen efter i sømmene inden afrejse, men man må gå ud fra, at nordmanden foretrækker de 11, han har i tankerne skal starte inde mod Peru den 16. juni. Venskabskampe er sjældent festlige, og det bliver denne formentlig heller ikke. Her kan man for alvor tale om en kamp, hvor spillerne vil undgå at blive skadet.

Vi tipper en 1-0-sejr til Danmark i VM-generalprøven.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus