• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Optakt: Danmark - Tunesien

Foto: Getty Images

Nu tager det danske A-landshold hul på VM-slutrunden i Qatar. Første kamp er en must-win mod Tunesien.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 14.00
Spillested: Education City Stadium, Al Rayyan
Dommer: Cesar Ramos, Mexico
På TV: DR1
Hashtag: #vmdk #fordanmark

Holdnyt:
Danmark:
26 spillere er rejst med Kasper Hjulmand til Qatar, og der er ikke umiddelbart de store overraskelser. Jannik Vestergaard var kommet med til slutrunden, hvis han havde spillet, men det er blevet til meget få minutter i efteråret for Leicester City. Det er nok det største fravalg, ligesom Philip Billing kan ærgre sig over at være blevet fravalgt efter et strålende efteråret i Premier League.

Til opgøret mod Tunesien er der en del spørgsmålstegn, som handler om det taktiske. Spiller Danmark med en trebackkæde mod Tunesien? Og hvis man spiller med to centerbacks, er det så Joachim Andersen foran Simon Kjær? Landsholdets anfører har haft nogle problemer, og han har ikke spillet fast for AC Milan i efteråret. Men han er meget vigtig for holdet.

Men Kjær var med på det afsluttende pressemøde inden kampen, og det er kutyme, at man så også er i startopstillingen. Meget tyder altså på, at det bliver Kjær og Christensen i det centrale forsvar, og der er også signaler mod, at man starter i en 4-3-3 mod Tunesien.

På højrebacken ligner det en helt lige duel mellem Rasmus Nissen Kristensen og Daniel Wass om, hvem der skal spille fra start. Nissen ser ud til at have vundet den kamp. Og så er der offensiven, hvor Andreas Skov Olsen er sikker starter på højrekanten, og hvor Kasper Dolberg formentlig starter som spidsangriber mod en modstander, hvor Danmark bør kunne skabe muligheder. 

Venstrekanten er lidt mere åben. Mikkel Damsgaard har tidligere haft et strålende samarbejde med Dolberg og Skov Olsen, men han har haft problemer og har selvtrænet lidt i løbet af ugen. Jonas Wind er heller ikke klar til at spille fra start, har Kasper Hjulmand fortalt. Foruden Frederik Rønnow er der i øvrigt ikke meldinger om andre, der har problemer med fysikken.

Jesper Lindstrøm kommer i glimrende form fra Bundesligaen, men han har altså bare seks A-landskampe og har ikke været så meget med endnu, hvilket kan være en lille bekymring for landstræneren, og så er der Martin Braithwaite, der har været en af Hjulmands favoritter, siden han tog jobbet.

Spiller man med tre centerbacks, er det formentlig Christian Eriksen, der spiller kanten fra starten af kampen mod Tunesien. En kant, der trækker ind i banen og giver plads til Joakim Mæhle. Ellers tager han sin vante plads på den offensive midtbane.

Det fremstår helt åbent mellem Martin Braithwaite, Mikkel Damsgaard og Jesper Lindstrøm til venstrekanten, hvis Eriksen spiller centralt på midtbanen. Braithwaite har erfaringen, mens Lindstrøm er mere en mellemrumsspiller. Damsgaard ville starte med sikkerhed, hvis han var helt klar.

Tunesien:
De har Anis Ben Slimane, og de har Issam Jebali. Det er navne, man kender fra Superligaen. Ellers er der ikke mange, som er kendt i den brede danske befolkning.

Midtbanespiller Ellyes Skhiri fra FC Köln er en dygtig spiller, der har 49 landskampe på cv'et, og så er det også værd at holde øje med anfører Youssef Msakni og angriber Qahbi Khazri.

Manchester Uniteds Hannibal Mejbri har i en alder af bare 19 år allerede 19 landskampe - han er aktuelt udlejet til Birmingham, men hold øje med ham. Et stort talent.

Tuneserne har tidligere været med ved VM, men aldrig før har det nordafrikanske land formået at gå videre fra en VM-slutrunde.

Tunesien plejer at stille i en 4-5-1 opstilling, men det er værd at bemærke, at landet spillede en testkamp mod Iran onsdag, som man vandt 2-0, hvor man startede i en 5-4-1 opstilling.

Karantæner:
Danmark: Ingen
Tunesien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel - Nissen Kristensen, Kjær, Christensen, Mæhle - Højbjerg, Eriksen, Delaney - Skov Olsen, Dolberg, Lindstrøm

Tunesien (4-5-1): Dahmen - Dräger, Talbi, Ghandri, Abdi - Slimane, Skhiri, Laïdouni, Hannibal, Msakni - Khazri

Dom:
Det er en vigtig kamp for begge lande, og for Tunesien vil det være lidt af et drømmeresultat at komme fra kampen med et point.

Omvendt er det kun sejren, der tæller for Danmark. Godt nok kan man leve med et point, men det sætter holdet under pres før de sidste par landskampe, hvor Frankrig er modstanderen i kamp to. Også med tanke på, at Frankrig potentielt kan stå uden noget på spil i opgøret mod Tunesien i kamp tre.

Derfor: Sejren skal i land, hvis Danmark for alvor skal komme godt igang med turneringen.

Det forventer vi også, at Kasper Hjulmands hold lykkes med. 2-0 til Danmark.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: