• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Optakt: Polen - Colombia

Foto: Getty Images

Verdensranglistens nummer otte og 16 er gevaldigt under pres efter en dårlig start på VM. Slutrunden er et overstået kapitel for taberen af søndagens kamp.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Kazan Arena
Dommer: Cesar Arturo Ramos
Pulje: Gruppe H
På TV: TV2
Hashtag: #polcol #vmdk

Holdnyt:
Polen:
Robert Lewandowski og holdkammeraterne lagde skuffende fra land med et 1-2-nederlag til Senegal, og dermed skal der en sejr på bordet søndag aften, hvis ikke det skal blive til en tidlig hjemrejse.

Polen leverede en skuffende præstation mod Senegal og formåede slet ikke at få sat Robert Lewandowski i scene. Bayern München-stjernen havde en god afslutning direkte på frispark, men kom slet ikke frem til noget i åbent spil, og det var uden tvivl en frustrerende kamp for angriberen. 

Polen var ellers meget på bolden mod Senegal, og de havde også et klart overtag i antal afslutninger, men der manglede generelt skarphed i en skuffende præstation.

Forsvarsstyrmanden Kamil Glik var ikke blevet klar til åbningskampen mod Senegal, og han er også tvivlsom til Colombia-kampen. Han vil være en mærkbar forstærkning for Polen, hvis han er med.

Colombia:
De colombianske VM-outsidere er i samme båd som Polen - vind eller forsvind.

Colombia skuffede ligesom Polen fælt i åbningskampen, hvor holdet tabte 1-2 til Japan. Sydamerikanerne gjorde det bestemt heller ikke nemt for sig selv ved allerede efter tre minutter at blive reduceret til 10 mand. Carlos Sanchez blokerede en afslutning med hånden, og så var det farvel og tak til midtbanespilleren, der dermed også afsoner karantæne mod Polen.

Det er imidlertid ikke det eneste, Colombia har at bekymre sig om. Holdets største stjerne, James Rodrigues, døjer med en muskelskade, der forhindrede ham i at være med fra start mod Japan. Rodrigues kom på banen efter en time, og han ventes at være klar til at starte inde mod Polen, men det ser altså ud til, at Bayern München-spilleren ikke er helt oppe i omdrejninger.

Der er for alvor VM-fest i Colombia - nu er det op til nationens fodboldspillende helte ikke at lægge navn til en massiv skuffelse, som et tidligt exit vil være.

Karantæner:
Polen: Ingen
Colombia: Sanchez

Bud på startopstillinger:
Polen (4-4-1-1): Szczesny - Piszczek, Glik, Pazdan, Rybus - Blaszczykowsi, Krychowiak, Zielinski, Grosicki - Milik - Lewandowski

Colombia (4-2-3-1): Ospina - Arias, Sanchez, Murillo, Mojica - Lerma, Aguilar - Cuadrado, Rodrigues, Bacca - Falcao

Profilen:
James Rodrigues er den største stjerne, og han er en utrolig populær mand i Colombia, men ingen når i nærheden af Radamel Falcao, når det gælder popularitet i det sydamerikanske land. Angriberen er en slags landsfader i Colombia, og man under ham VM-deltagelsen, efter han blev forhindret med en alvorlig skade for fire år siden. Falcao var ikke god mod Japan, så han skylder en god præstation mod Polen.

Vidste du, at..:
Kazan Arena har stået klar siden 2013, og det er et stadion, der tages flittigt i brug. I 2015 husede det blandt andet VM i svømning. Ved den igangværende VM-slutrunde skal der blandt andet spilles en kvartfinale i Kazan.

Dom:
Det bliver formentlig to nationer med nerverne udenpå tøjet, der går på banen søndag aften. Begge hold kom til Rusland med en forventning om at avancere fra gruppen, og nu ved taberen, at det er slut efter to kampe. Umiddelbart har vi størst fidus til Colombia, der med deres fart kan gøre ondt på de lidt mere stationære polakkere. Vi tipper en 3-1-sejr til Colombia, og dermed ryger Polen ud. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: