• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Overraskelse: Marokko vil have VM-finalen i 2030

Foto: Getty Images

Der er godt med forventninger til VM i 2030, som blev udpeget onsdag.

Af Oliver Okstrøm

Når VM i 2030 skal spilles i Spanien, Portugal og Marokko, så ville de fleste nok forestille sig, at man spillede finalen på Santiago Bernabeu eller Camp Nou, men sådan skal det ikke være, hvis man spørger marokkanerne.

De vil nemlig have finalen til Casablanca. Det fortæller præsidenten for Marokkos fodboldforbund Faouzi Kekjaa til radiostationen Radio Mars ifølge det spanske nyhedsbureau EFE.

- Vi håber på at opleve en ekstraordinær finale, der ærer hele kontinentet og de unge generationer på et stadion i Casablanca. Det vil være ekstraordinært og vidunderligt, fortæller han og slår fast, at deres VM mellem Middelhavets to kyster kommer til at repræsentere to store civilisationer.

Selv står det også klart, at Marokko kommer til at byde ind med seks stadions i henholdsvis Agadir, Marrakech Casablanca, Rabat, Tangier og Fez.

- De spillesteder, som vi vil præsentere, vil ikke kun opfylde kravene fra FIFA, men vil også nyde kulturel mangfoldighed og geografisk rigdom, fortæller Lekjaa og fremhæver den geografiske fordel, der er ved at have VM mellem lande, der er så tæt på hinanden

-  Dette vil give fans over hele verden mulighed for at fejre et sandt 100-års-VM, fortæller den marokkanske fodboldpræsident.

Når det er et 100-års jubilæum, så er et også en turnering, som får selskab af tre lande fra Sydamerika i form af Uruguay, Argentina og Paraguay,