VM Victor Risager

Peter Schmeichel støtter kontroversiel FIFA-plan

Foto: Getty Images

FIFA's plan for verdensmesterskaberne i fodbold møder modstand fra flere kanter, men den danske legende bakker op om idéen.

Af Victor Risager

I øjeblikket undersøger FIFA, om der kan afholdes VM hvert andet år, men den plan har hidtil mødt stor modstand fra både fangrupper og det europæiske fodboldforbund, UEFA. Sidstnævnte har endda truet med, at de europæiske landshold kan boykotte VM.

Men FIFA’s plan får opbakning fra en dansk landsholdslegende - nemlig Peter Schmeichel.

Torsdag afholdt FIFA en konference med hele 80 tidligere spillere og trænere i Doha, Qatar, og her var Peter Schmeichel en af deltagerne. Det skriver Reuters, der også meddeler, at den danske legende bakker op om projektet.

Peter Schmeichel sagde ifølge Reuters, at ingen af de deltagende eks-spillere ved konferencen var imod idéen om at holde VM hvert andet år.

Foruden den nu 57-årige keeperlegende var brasilianske Ronaldo og australske Tim Cahill blandt andet med ved konferencen, og de bakkede ligeledes op om det internationale fodboldforbunds plan.

Det er den tidligere Arsenal-træner Arsene Wenger, der nu er chef for FIFA’s Global Football Development, som står i spidsen for projektet. Efter torsdagens konference talte han om, at idéen var blevet positivt mødt.

- Overordnet set synes jeg, at det har modtaget meget positiv respons, men denne beslutning er en demokratisk beslutning og vil helt sikkert blive truffet af de 211 lande, der er tilknyttet FIFA. Jeg tror, at vi fortsætter med at konsultere mennesker, siger Arsene Wenger ifølge Reuters og tilføjer:

- Jeg er 100 procent overbevist om, at forslaget er den rigtige løsning til moderne fodbold. Hvis folk har bedre ideer, er jeg åben for det, og jeg glæder mig over enhver idé, der er bedre end min. Jeg vil ikke selv stemme. Jeg kommer bare med et forslag, som jeg tror vil forbedre tingene og gøre livet bedre for alle, men især gøre fodbolden bedre.

Allerede til vinter kan FIFA træffe en beslutning om, hvad der skal ske fremover med projektet.