• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Victor Risager

Truer FIFA: Europæiske lande kan boykotte VM

Foto: Getty Images

UEFA truer med at boykotte VM i fodbold, hvis FIFA's plan om at afholde turneringen oftere bliver til noget.

Af Victor Risager

FIFA overvejer at afholde VM i fodbold hvert andet år i stedet for hvert fjerde år, men de skal ikke ligefrem regne med opbakning fra det europæiske fodboldforbund, UEFA. Tværtimod, lyder det fra UEFA-præsident Aleksander Ceferin over for den engelske avis The Times.

Tilbage i maj meddelte FIFA, at de undersøger mulighederne for at afholde VM oftere, og trænerlegenden Arsene Wenger er nu ansat hos forbundet og sidder med ansvaret for planerne.

Planerne har mødt modstand fra blandt andre et hav af nationale fangrupper. Nu truer UEFA også med at boykotte VM, hvis Arsene Wenger og FIFA’s planer bliver til virkelighed på et tidspunkt.

- Vi kan beslutte ikke at spille. Så vidt jeg ved, er sydamerikanere på samme side. Så held og lykke med sådan et VM. Jeg tror aldrig, det vil ske, fordi det er så meget imod de grundlæggende principper i fodbold, sagde Aleksander Ceferin til The Times og tilføjer:

- At spille en turnering, der varer i en måned hver sommer, er morderisk for spillerne. Hvis det er hvert andet år, støder det sammen med kvinde-VM samt OL-turneringen i fodbold. Værdien i det er netop, at det er hvert fjerde år. Du venter på det, ligesom med OL. Det er en stor begivenhed. Jeg kan ikke forestille mig, at vores foreninger vil støtte dette.

I interview understreger han også, at han er irriteret over, at FIFA ikke har kontaktet UEFA. Han har blot læst om det i medierne, lyder det. 

Aleksander Ceferin fastslår også, at der ikke er planer om at rykke europamesterskaberne, EM, således at de skal spilles hvert andet år. Den turnering er UEFA’s, mens verdensmesterskaberne altså er FIFA’s.

Næste VM er i efteråret 2022, hvor det afholdes i Qatar. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020