Protest fra Tyskland: Kun to spillere var for idé

Der var bestemt ikke enighed om protestaktion på holdfoto i den tyske VM-lejr før opgøret mod Japan.

Kun to spillere fra det tyske landshold var fortalere for at holde sig for munden ved Tysklands holdfoto inden første gruppekamp mod Japan ved VM.

Det erfarer den tyske tv-station ARD.

Det drejer sig om målmand Manuel Neuer og Leon Goretzka. De var begge positivt stemte overfor at udføre protesten imod FIFA, der forbød holdene at bære armbindet med teksten "One Love". Resten af truppen var ikke begejstret for idéen, men det tyske landshold valgte alligevel at gøre det.

Ifølge den tyske avis Bild var Neuer og Goretzka drivkrafterne bag diskussionerne om initiativet, og de to spillere foreslog også andre idéer.

Tyskland tabte opgøret mod Japan med 2-1. Ilkay Gündogan bragte tyskerne i front med 1-0 i første halvleg, men i anden halvleg kom Japan tilbage og hev alle tre point i en overraskende sejr.

Et nederlag til Japan, et uafgjort resultat mod Spanien og en sejr over Costa Rica i gruppespillet var ikke nok for Tyskland, der nu er ude af VM-slutrunden.

I stedet lykkedes det Japan og Spanien at kvalificere sig videre til ottendedelsfinalen. Mandag skal Japan møde Kroatien, mens Spanien skal op imod Marokko.