• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Så du det? Belgisk minister også med protestaktion

Foto: Getty Images

Den belgiske delegation fulgte op med en mindre protestaktion på tribunen.

Af Kenneth Jensen

Det tyske landshold holdt sig for munden ved holdbilledet for at indikere, at FIFA forsøger at lukke munden på holdet, der gerne ville have spillet med et særligt anførerbind onsdag mod Japan. Samtidig spillede spillerne med regnbuefarver på støvlerne for at vise, at man støtter op om rettigheder for alle mennesker.

Og på tribunen ved siden af præsident Gianni Infantino sad en tysk minister med One Love-anførerbindet.

Onsdag aften gentog lidt af historien sig så, for her var det en belgisk minister, der på tribunen sad med One Lone-anførerbindet tæt på FIFA-præsidenten.

Det kan du se herunder.

I DBU fik man aldrig helt protesteret, som man ellers havde tilkendegivet, at man ville gøre. Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt var dog på stadion til Danmarks opgør mod Tunesien i en kjole med regnbuefarver på ærmerne - hun er formand for DBU's Governance- og Udviklingskomite.

Unionen har ført en såkaldt kritisk dialog i forhold til VM i Qatar og har da også ofte givet sine meninger til kende, men DBU lader ærlig talt til at være blevet kyst af FIFA og Qatar.

På et pressemøde onsdag rasede bestyrelsesformand Jesper Møller over behandlingen af FIFA - forståeligt nok - og her kom det så også frem, at man nu ville droppe alle planer om markeringer under turneringen i landet, hvor forholdene for migrantarbejdere er elendige, og hvor eksempelvis homoseksualitet er forbudt. 

Samtidig bad man om ro og fokus på fodbolden, som man jo også er der for at spille, så nu besvarer landsholdsspillerne ikke spørgsmål om eksempelvis den tyske protest onsdag.

Sekretariatschef i LGBT+ Danmark, Susanne Branner Jespersen, kritiserer i en artikel på TV 2 DBU's beslutning:

- Vi havde forventet mere af DBU. Det klinger så enormt hult, når der skal så lidt til, at man bakker ud af alle de løfter, man selv har lavet, siger Susanne Branner Jespersen til TV 2 og forklarer:

- Kritikken skal jo selvfølgelig også rettes mod FIFA, og vi er med på, at DBU har været under pres. Men jeg tror, der er mange LGBT+-personer, der føler sig svigtet. Man sidder tilbage med en følelse af, at mere betød det så åbenbart heller ikke.

Danmark møder på lørdag det franske landshold.