Video : Tipsbladet
VM

Sendt i tovene af Eriksen: Han efterlod mig et ar

Australsk stopper husker stadig sit første møde med Christian Eriksen, der på en positiv måde efterlod ham et ar for livet.

Onsdag skal Australien og Danmarks videre skæbne ved VM afgøres.

For Danmark tæller intet andet end en sejr, mens man skal håbe på hjælp fra franskmændene. På den måde er Danmark sikret videre avancement, selvom flere scenarier er i spil, hvilket du kan læse om her.

Christian Eriksen bliver det helt store omdrejningspunkt for Danmark, og i timerne op til kampen har han også været et stort samtaleemne i den australske presse.

I det australske medie Keep Up bliver hans personlighed skildret af den australske stopper Giancarlo Gallifuoco, der var akademispiller i Tottenham, da Christian Eriksen kom til klubben i 2013.

- I hans første træning med Tottenham blev han på træningsbanen for at forbedre sin kondition. Træneren [André Villas-Boas, red.] bad mig om at blive tilbage for at hjælpe ham med de her cardio-øvelser, siger Giancarlo Gallifuoco, der bagefter skildrer episoden som et "positivt ar for livet".

- Uheldigvis for mig sendte han mig bare ud i tovene i de næste 15 minutter, indtil jeg havde stjerner flyvende rundt om hovedet. Nærmest som om jeg var med i en tegnefilm. Jeg var helt svimmel, men det var en fantastisk oplevelse for mig, da det motiverede mig.

- Han lærte mig en værdifuld lektion, som jeg mener, er vigtig i fodbold, at man altid skal huske sig selv på, at der findes en bedre spiller rundt om hjørnet. Man kan altid blive bedre, siger forsvarsspilleren, der til dagligt spiller i Kuala Lumpur FC i Malaysia.

Selvom 28-årige Giancarlo Gallifuoco har ni landskampe for Australien, så må han se onsdagens møde med Danmark hjemme fra sofaen, da Graham Arnold ikke har udtaget ham.

Opgøret fløjtes igang klokken 16.00 sideløbende med gruppens andet opgør mellem Frankrig og Tunesien, hvor danskerne skal håbe på en hjælpende fransk hånd.