• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Solbakken: Dette er FCM og Brentford de bedste til

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken har hyret Brentfords dødboldstræner, fordi Brentford og FC Midtjylland er Europas to bedste dødsboldshold, siger han.

Af Anders Dehn

Da de norske landsholdsspillere mødte ind i lejren i mandags, blev de mødt af et nyt ansigt i trænerstaben. Landstræner Ståle Solbakken har allieret sig med dødboldstræneren Bernardo Cueva.

Han arbejder til daglig for Brentford, men skal i denne og den kommende landsholdspause gøre Norges landshold bedre til dødbolde. Solbakken har valgt Cueva, fordi Brentford og den danske søsterklub, FC Midtjylland, er usædvanligt farlige på netop det punkt.

- En kamp kan blive afgjort på rigtig små marginaler, og vi har rigtig kort tid til at forberede os. Brentford og Midtjylland har været de to klubber i Europa, som har haft de bedste resultater på dødbolde, og som har scoret mest på dødbolde de seneste fem år. De arbejder på en lidt anden måde, siger Ståle Solbakken ifølge VG.

- Det er ikke noget hokus pokus men en mand, som arbejder i detaljer med det. Vi håber, at det kan være til vores fordel. Tager vi EM i sommer, så blev der scoret 142 mål. 40 af dem kom på dødbolde. Det er stadig en væsentlig del af spillet.

Ifølge Solbakken scorer Norge kun på hvert 100. hjørnespark, og det er, som han sagde i sidste uge, lidt skidt.

Ikke desto mindre har nordmændene fine kort på hånden, hvad angår kvalifikation til VM. Holdet ligger a point med Holland i toppen af gruppe G, mens Tyrkiet følger efter med to point færre.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020