• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Southgate under angreb: Hvor helvede var han?

Foto: Getty Images

Der er stor engelsk vrede over, at Gareth Southgate i nulløsningen mod USA valgte at holde Phil Foden på bænken.

Af Lars Gram-Hanssen

Det er et utaknemmeligt job at være engelsk landstræner, og efter fredagens 0-0-skuffelse mod USA regner det da også igen ned med kritik over Gareth Southgate. 

Særligt beslutningen om at holde Phil Foden på bænken i hele kampen har medført stor opstandelse, og blandt de uforstående er den tidligere Liverpool-stjerne Jamie Carragher, der i en klumme for The Telegraph harcelerer over Southgates beslutning. 

- Jeg var blandt dem, der håbede, at Gareth Southgate ville kigge i den unge Manchester City-spillers retning. Det var besynderligt, at han forblev på bænken i et opgør, der skreg efter hans kreativitet, skriver Carragher således. 

- Hvis du inden turneringen havde fortalt mig, at Foden blot ville få 19 minutter i de første to kampe VM-kampe, så ville min første tanke have været, at han måtte være blevet skadet. 

Jamie Carragher peger endvidere på, at Phil Foden allerede til Iran-kampen burde have været i startopstillingen, idet Manchester City-stjernen i manges øjne er den mest talentfulde engelske spiller, der findes lige nu. 

Trods skuffelsen mod USA står England stadig med glimrende muligheder for at vinde gruppe B. Inden den sidste gruppekamp mod Wales står England således med fire point og en målscore på 6-2.