• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Malte L. Nørgaard

Spansk landstræner advarer: Det kan svække os

Foto: Getty Images

Spaniens landstræner var naturligvis glad for storsejren over Costa Rica, men kom også med en advarsel.

Af Malte L. Nørgaard

Til tider så det legene let ud for Spanien, da de tromlede hen over stakkels Costa Rica med 7-0 da de to nationer mødtes ved VM onsdag.

Men netop den store sejr kan også ende med at blive en fælde for de spanske spillere, der kan risikere at bliver for forventningsfulde, lød det fra den spanske landstræner, Luis Enrique, på pressemødet efter opgøret.

- Vi bliver de første til at starte træningen i morgen, så vi kan forberede os til kampen mod Tyskland. Når du blvier hyldet, kan det gøre dig svagere. Det ved vi. Og vi kommer ikke til at ryge ned i det hul. Idéen er selvfølgelig, at vi altid skal spille sådan her, men vi kommer ikke altid til at vinde så overbevisende. Men alle der kender lidt til fodbold ved, at vi bliver svære at spille mod, siger han.

Efter at have løftet pegefingeren havde Luis Enrique dog også tid til at rose spillerne efter en forrygende indsats.

- Vi har fantastiske til at holde fast i bolden og i vores afslutninger. Vi levede op til de idealer, der har kendetegnet vores landshold de seneste mange år, lød det fra den glade landstræner.

Spanien og Tyskland mødes søndag klokken 20 i et opgør, der kan ende med at få altafgørende betydning for tyskernes VM-chancer, da de tabte med 2-1 til Japan i deres første kamp ved slutrunden.