• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Ståle i angreb på Peter Schmeichel: Det er pinligt

Foto: Getty Images

Den norske landstræner er ude med riven efter Peter Schmeichel, ligesom Tipsbladets chefredaktør var det tirsdag.

Af Kenneth Jensen

Peter Schmeichel er ikke i tvivl: Det handler kun om fodbold, når han er med til at promovere VM i Qatar, der spilles om et år. Og derfor bør de kritiske spørgsmål om menneskerettigheder, døde gæstearbejdere og kummerlige forhold rettes til politikerne. Det sagde danskeren i et interview med Olof Lundh fra Fotbollskanalen.se.

Schmeichels udmelding kritiserede Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, tirsdag. Han mener, at Peter Schmeichel "tager fejl".

Chefredaktøren er ikke den eneste, der er ude med riven mod Peter Schmeichel - det er også Norges landstræner Ståle Solbakken, der ved flere lejligheder har kritiseret VM i Qatar, regimet i landet og den måde, det hele forgår på med gæstearbejdere, der reelt arbejder under slavendelignende forhold.

For eksempel har gæstearbejdere været med til at bygge stadions, siden FIFA vedtog, at VM skal være i landet, og de nyeste tal viser, at 6.750 gæstearbejdere er døde på 10 år.

Ståle Solbakken siger til VG om Peter Schmeichel og andre, der promoverer VM i Qatar:

- Olof Lundhs interview i Sverige med en Qatar-boss og interviewet med Peter Schmeichel - det kommer frem, hvad det er, der er problemet i fodbolden. Schmeichel tager så meget fejl, når han siger, at det kun handler om fodbold. Nej, det handler ikke kun om fodbold, siger nordmanden, der får spørgsmålet, hvad han synes om, at navne som Schmeichel og David Beckham er ambassadører for VM i Qatar:

- Det er pinligt. Det er sådan noget, der gør, at man får et slag tilbage - at det hele bliver latterligt. Det er et stort anliggende for både politik, forretningslivet og for regeringer rundt om i verden, lyder det videre fra Solbakken til VG.

Tidligere onsdag kom det frem, at to norske journalister har været anholdt i Qatar. De kom hjem onsdag og er nu i god behold. Det har fået blandt andre DBU til at kritisere Qatars ageren.

I en pressemeddelelse fra Qatar står der, at journalisterne var blevet anmeldt, da de havde befundet sig på privat grund for at lave historier, og at det er årsagen til, at politiet efterfølgende anholdt dem på et hotel.

Angiveligt har journalisterne ikke fået deres computere og telefoner med retur fra Qatar.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020