• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Stjerne raser: Vi burde have fået VM-plads

Foto: Getty Images

Den italienske landsholdsprofil Jorginho er stærkt fortørnet over, at Italiens EM-triumf ikke resulterede i en automatisk kvalifikation til VM i Qatar.

Af Lars Gram-Hanssen

De forsvarende europamestre kommer ikke til at deltage, når der senere på året spilles VM-slutrunde i Qatar. 

Italien blev således slået ud af Nordmakedonien i VM-kvalifikationen, og ifølge midtbaneprofilen Jorginho er det yderst kritisabelt, at italienerne ikke blev tildelt en automatisk plads ved VM i Qatar. 

- Det er latterligt, at man ikke kvalificerer sig automatisk til VM, når man vinder EM. Ring til Fifa og Uefa og få en forklaring, for guds skyld. Måske er jeg endnu mere vred over det fordi vi endte med ikke at kvalificere os. Men altså, man vinder turneringen og giver alt, og så skal man ud i kvalifikation igen? Det er noget svineri, lyder det således, ifølge brasilianske Globo, fra Jorginho. 

- Hvad vinder man EM for? Bare for at vinde EM? Når man vinder Europa League, så kvalificerer man sig til Champions League. Når man vinder Champions League, så kvalificerer man sig til klub-VM. VM er det største, der er ikke noget over. Hvis du vinder en VM-slutrunde, så kvalificerer du dig auomatisk til den næste [ikke korrekt, red.]. Men hvis du vinder EM, Copa America eller Asian Cup, så kvalificerer du dig ikke direkte? Det er skidt.

Det er anden gang i træk, at Italien misser en VM-slutrunde, idet italienerne heller ikke kvalificerede sig til VM i Rusland i 2018. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.