Stor tragedie for VB-iraner: Barndomsven dræbt
Foto: Getty Images
VM

Stor tragedie for VB-iraner: Barndomsven dræbt

Virkeligheden i Iran er særdeles hård, hvor en af landsholdets profiler har mistet en nær ven.

Iran har været meget i fokus under VM, hvor deres landshold blandt andet har gjort sig bemærket ved ikke at synge med på den iranske nationalmelodi forud for deres første kamp ved slutrunden.

Efter tre kampe i gruppespillet var det dog slut for dem, da de tabte med 0-1 til USA i den sidste kamp. Det var også den sidste kamp, som Vejle-spilleren Saeid Ezatolahis barndomsven Mehran Samak fik at se, da han blev dræbt efter kampen af iranske myndigheder. Det skriver det iranske medie Gol Bezan.

I den forbindelse har VB'eren lagt en story ud på sin Instagram-profil, hvor han sætter ord på tragedien.

- Der er meget at sige, min barndoms holdkammerat. Men deværre drukner folk nu til dags i misundelse og uro, at det er svært eller umuligt at finde et sæt ører, der lytter. Efter sidste aftens bitre nederlag, nyheden om din død, har sat ild i mit hjerte, skriver Ezatolahi.

Han fortæller endvidere, at han endnu ikke har sovet siden, at han fik beskeden.

- Men gamle ven, du skal vide, at der er mindre og mindre menneskelighed i verden. Der er bare en masse tomme masker, som træder på andre for at få, hvad de gerne vil have, lyder det fra midtbanespilleren, som peger på, at en dag vil der være maskefald, og den dag skal de mennesker stå til ansvar for den afdødes familie.

Selv var Saeid Ezatolahi også hårdt ramt efter nederlaget til USA, hvor han længe sad i græsset og græd.

Det har desuden forlydt, at de iranske spilleres familier bliver truet i hjemlandet. Læs mere om det her.