• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Tipsbladet.dk

Opdateret powerranking: De er VM-favoritter

Foto: Getty Images

Tipsbladet vil inden og under VM vurdere holdenes chancer baseret på den aktuelle form.

Af Tipsbladet.dk

VM-slutrunden er åbnet med et brag, hvor alle 32 nationer nu har været i aktion.

Rekorder, sensationelle sejre og store skuffelser er indtil videre en del af overskrifterne fra spillet på banen i Qatar. Efter første spillerunde har Tipsbladet opdateret sin powerranking.

Husk, det er et øjebliksbillede, hvorfor der udelukkende tages højde for resultaterne i VM's første spillerunde. Argentina, der var placeret som toer inden VM, er røget helt ud af listen. Det samme er Tyskland, Kroatien og Danmark.

Tilgengæld har flere nationer, som ikke blev levnet nogle chancer inden VM, bevæget sig med på listen, som fortsat toppes af forhåndsfavoritterne.

10. Belgien
Belgien er svære at blive kloge på, og de gjorde det ikke ligefrem nemmere efter sejren over Canada. Ganske vist vandt man med 1-0, men præstationen gav ikke lovning om, at den gyldne generation denne gang stiger helt til tops. Kevin De Bruyne, der ikke forstår, at han blev kåret til kampens spiller, siger alt om Belgiens præstation i åbningskampen.

9. Ecuador
Mod VM-slutrundens måske dårligste modsander havde Ecuador ingen problemer med at sejre over Qatar. Efter 2-0-scoringen midtvejs i første havleg trykkede Ecuador på bremsen uden at tillade Qatar noget som helst den anden vej. Ecuador skal testes yderligere for at snige sig længere op på listen.

8. Japan
Undertippede Japan fik skovlen under favoritterne fra Tyskland i åbningskampen. Tyskland er ikke i helt samme omdrejninger som i de glade dage under Joachim Löw, men det skal ikke tage noget fra Japans præstation.

7. Saudi-Arabien
Ingen havde spået Herve Renards mandskab nogen chancer i Gruppe C, som tæller Argentina, Mexico og Polen. Nu topper de gruppen efter en af VM-historiens mest sensationelle sejre over Argentina. Målt på et rent og skært øjebliksbillede, så fortjener bedriften en syvendeplads på denne liste.

6. Portugal
Portugal var inden VM ikke en del af Tipsbladets powerranking, hvilket muligvis var en fejl. Havde de nu kørt deres 3-1-føring sikkert i hus, så kunne de godt have bejlet til en plads højere oppe på listen. Portugal virkede dog rystende nervøse, selvom de havde kampen og resultatet i deres hule hånd. Til sidst er man tilmed ved at forære sejren væk, da Diogo Costa i buret er uopmærksom. Klasse fornægter sig trods alt ikke, og det har Portugal på stort set samtlige positioner, hvilke ofte er tiebreakeren i tætte kampe.

5. Holland
Efter et par sløje landsholdsår er man ved at finde fodfæste igen på det hollandske landshold. Uden at imponere slog man Senegal med 2-0 i åbningskampen, som af mange er blevet betragtet som en outsider til VM-trofæet. Man har en solid stamme anført af Virgil van Dijk krydret med flere unge og talentfulde spillere i blandt andre Cody Gakpo. Det ser spændende ud, men man er ikke helt på niveau som de fire øverste nationer. Man hopper en enkelt plads op på listen.

4. England
Forventningerne til England er altid tårnhøje, og i åbningskampen mod Iran gjorde de ikke noget for at skyde dem ned. Iranerne blev maltrakteret med 6-1, og derfor holder England fast i fjerdepladsen på Tipsbladets powerranking, inden mødet med USA.

3. Frankrig
De forsvarende verdensmestre fastholder deres tredjeplads efter sejren over Australien. Selvom man lider under et hav af skader, så oser Frankrig bare af verdensklasse. Man spillede sig ikke for alvor ud mod Australien, så hvis der fortsat er et par procenter at vride ud af Didier Deschamps spillere, så bliver Frankrig giftige.

2. Spanien
7-0-sejren over Costa Rica sender Spanien tre pladser op af powerrankingen. Det var et sprudlende spansk hold, der kørte henover tandløse Costa Rica. Derfor bliver den næste opgave mod Tyskland også en styrkeprøve for Spanien, hvor man får lov til at se, om de lovende takter kan bestå.

1. Brasilien
Brasilien toppede Tipsbladets powerranking inden VM gik i gang, og mod Serbien gjorde de ikke noget for at rokke ved den placering. I stensikker facon vandt man åbningskampen med 2-0 over Serbien, som sagtens kunne have fået ørerne yderligere i maskinen. Eneste malurt i bægeret er skaden til Neymar, men når man kan smide Gabriel Jesus, Rodrygo, Martinelli og Antony ind fra bænken, så har Tite rigeligt med alternativer.

Fotos: Getty Images