Foto: Getty Images
VM

Uforstående Joakim Mæhle: Sindssygt og grotesk

Joakim Mæhle har overhovedet ingen forståelse for, at Simon Kjær og de øvrige anførere ikke måtte spille med "One Love"-anførerbindet.

Tipsbladet i Qatar.

Det har været det helt store samtaleemne de seneste dage, og igen efter tirsdagens landskamp var “One Love”-anførerbindet, som Simon Kjær og andre europæiske anførere skulle have båret i kamp, et dominerende emne.

FIFA truede som bekendt med sportslige sanktioner for at have det på, og det fik Simon Kjær og de øvrige anførere til at droppe planen. 

Nu kan hele sagen få et efterspil. Tyskland trækker nemlig FIFA i retten efter truslerne om sportslige sanktioner, skriver Bild. Et drastisk træk, men et træk, der møder opbakning fra den danske stjerne Joakim Mæhle.

- Selvfølgelig skal det være lovligt at spille med et “One Love”-armbind. Det er der ingen tvivl om. Jeg vidste ikke, at Tyskland gik rettens vej, men det, synes jeg, er helt fint. Fodbold er for alle, og sådan skal det være, siger Joakim Mæhle til den skrevne presse tirsdag og tilføjer:

- Vi havde snakket om, om vi skulle gå ind på banen med det på og tage det af, inden kampen starter. Vi snakkede lidt om det, men vidste ikke, om man får gult kort alligevel, så det valgte vi ikke at gøre, også i og med at ingen af de andre har gjort det. Men det er ikke i orden, at man ikke må have det på.

Var det anførergruppen eller hele spillertruppen, der diskuterede det?

- Jeg tror, at i og med England droppede det, snakkede vi ikke så meget om det. Jeg er ikke en del af anførergruppen, og selvfølgelig har de snakket lidt om det, og jeg ved ikke med sikkerhed, hvad de har snakket om.

- Men jeg synes, det er sindssygt, at man ikke kan gå med sådan et bind eller spille med det. Også når Simon har spillet med det hele kvalifikationen. Det er grotesk. 

Kan man som spiller lukke det ude?

- Det er nok mest jer, der sætter det i hovedet på os, og det er helt okay. Der skal fokus på det, og det er ikke okay, at VM bliver holdt et sted, hvor man ikke kan gå med det bind. Men igen så er vi her for at spille fodbold, og det skal vi koncentrere os om. Så har vi DBU, der står klar til at svare på de svære spørgsmål, som vi måske ikke er rustet til at svare på,

Hvad synes du, der skal læres indtil næste gang, at der skal afvikles VM?

- Det tror jeg ikke, at der er nogen tvivl om. Det tror jeg også, at FIFA er klar over, og at alle er klar over. Det er ikke i orden, at man ikke må bære sådan et bind og alle mulige andre ting. Nu så vi en TV 2-reporter (Jon Pagh, red.), der blev stoppet på live tv i går, fordi han havde det på, og det er selvfølgelig ikke okay, siger Joakim Mæhle. 

Foruden Danmark og førnævnte Tyskland ville blandt andre England, Wales og Holland også bære "One Love"-anførerbindet, men ingen af de tre gjorde det i deres kampe mandag. 

Læs et interview med Jon Pagh, som mandag aften blev passet op af qatarsk politi for at have det omdiskuterede anførerbind på, her