• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Pirchert

Uro i VM-lejren: DBU forlanger en halv million kroner for Kjær-reklame

DBU kræver 500.000 kr. for at Simon Kjær har optrådt i en NordicBet-reklame iført en dansk landsholdstrøje. Det har skabt uro mellem spillerne og DBU.

Af Oliver Pirchert

I øjeblikket er der gnidningerne mellem spillerne og DBU, efter at Simon Kjær har optrådt i en reklame for spilleselskabet NordicBet. Det er der ikke noget galt med, så længe han optræder som privatperson.

Men eftersom Simon Kjær har den røde landsholdstrøje på, skaber det ballade. I forvejen har Spillerforeningen på vegne af det danske landshold nemlig en samarbejdsaftale med Danske Spil, og derfor kræver DBU nu en halv million danske kroner.

Det skriver Politiken.

Sagen har nu gjort spillerne vrede, og det skyldes særligt timingen, erfarer Politiken. Med så kort tid til en VM-slutrunde vil spillerne egentlig bare gerne fokusere på fodbolden og ikke sager som denne.

Godt nok vil DBU's kommercielle direktør, Jesper Lind Anderssson, ikke direkte kommentere på enkeltsager, men i en mail til avisen skriver han således:

- Vi ønsker på ingen måde at skabe uro omkring VM-forberedelserne, tværtimod er vi rigtig ærgerlige over disse sager. Men hvis der er kampagner, der overtræder VM-holdets kommercielle rettigheder, bliver vi nødt til at reagere med det samme – ellers svigter vi både spillerne og de kommercielle partnere. Nogle selskaber har ændret deres kampagner, andre fortsætter, selv om vi har oplyst dem om overtrædelsen og dermed givet dem en advarsel.

Aktuelt er NordicBet i dialog med DBU om sagen. Spørgsmålet er, om Simon Kjær har optrådt som privatperson eller som landsholdsspiller i reklamen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus