• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Mikkel Fuhr Nielsen

Vildt optrin i Parken: Blev smidt væk fra VM-pokal

Foto: Getty Images

VM-slutrunden i Qatar skaber debat, og det forsøgte to radioværter på Radio4 at udfordre, da de troppede op i Parken for at tage et billede med pokalen torsdag eftermiddag. Deres rekvisit henover pokalen var tilsyneladende for kontroversielt til arrangementet i Parken.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

VM-slutrunden i Qatar nærmer sig med hastige skridt, og det gør fokus på skyggesiderne af værtsnationen også.

Migrantarbejdere er døde under konstruktionen af fodboldstadions til brug under VM-slutrunden, mens korruption og undertrykkelse af kvinder blandt andet er en del af Qatar.

Derfor forsøgte de to radioværter på Radio4 Amalie Bremer og Tony Scott at se, hvor meget man kan udfordre et arrangement i Parken torsdag eftermiddag. Her kunne den danske befolkning mellem 11 og 22 få taget et billede med VM-pokalen, men der var åbenbart grænser for, hvilke rekvisitter man måtte medbringe.

- Jeg har en mikrofon, som jeg har sat i min telefon for at lave en lydoptagelse. Det er det første som ryger. De siger: "du må ikke optage og sådan noget", og så siger jeg: "det er jo bare min telefon, jeg optager noget lyd på". De synes, at det lignede noget radio, hvilket de havde ret i. Den gik ikke, og den afleverede jeg så til vores producer, siger Tony Scott til Tipsbladet, og fortsætter.

- Så har vi et halstørklæde med, som vi holder op foran VM-pokalen, men det må vi så heller ikke, fordi det har et politisk budskab. Så pakker vi det væk, og så kigger de på vores t-shirts, og det går heller ikke, siger han.

#ForMigrantWorkers står der på radioværternes halstørklæde, mens der på deres t-shirts står "Kafala Slave Lives Matters". Halstørklædet er magen til det, der blev afvist til Danmarks landskamp mod Frankrig.

- Det var sådan en mærkelig bobbel, hvis jeg skal forklare, hvordan det var derinde. Coca Cola og VM i Qatar var rykket ind i Parken, og så var normale regler for hvordan man må være og ytre sig rykket ud. Vi måtte ikke få taget billede med vores t-shirts, vores redaktør måtte ikke tage billeder med sin telefon, og dem han tog, blev han bedt om at slette af en fyr, som ikke rigtig kunne fortælle, hvor han var ansat henne. Så på en eller anden måde var det super underligt, siger Amalie Bremer.

Tony Scott har dog et klart bud på, hvorfor arrangement i Parken, der var stablet på benene af Coca Cola, ikke tillod, at de fik taget billeder med deres budskaber.

- Forklaringen er jo, at det ikke er deres pokal, og at de derfor tydeligt virker bange for at skade den relation de har til FIFA, selvom de synes, at VM i Qatar er en rigtig dårlig ide, siger Tony Scott, der ikke føler, at de fik en ordentlig forklaring på, hvorfor det var forbudt at have budskaber med på billedet.

Amalie Bremer og Tony Scott sætter hen imod VM i Qatar fokus på nogle af skyggesiderne ved afholdesen af slutrunden i oliestaten. Klokken 15.00 torsdag går de to radioværter i studiet, hvor denne agenda er på dagsordenen efter deres besøg i Parken.

Nedenfor kan du se det eneste billede, som Amalie Bremer og Tony Scott fik med ud af Parken.