• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM tipsbladet.dk

Wenger sablet ned af Tipsbladet-boss: Skrækkeligt

Foto: Getty Images

FIFA's tekniske chef Arsène Wenger foreslår, at der skal spilles EM og VM hvert andet år, men den er Tipsbladets chefredaktør overhovedet ikke med på.

Af tipsbladet.dk

I har måske hørt joken om, at håndboldspillere kan trøste sig efter et slutrunde-skuffelse med, at der altid kommer et nyt mesterskab til i næste måned.

Den slags hovne vittigheder overdriver trods alt hyppigheden af håndboldslutrunder.

Men FIFA's sportslige topchef Arsène Wenger, der siden afskeden med Arsenal er blevet Chief of Global Football Development i FIFA, har faktisk for nylig foreslået, at der skal afholdes både EM og VM i fodbold hvert andet år.

- Hvis du ser på holdene til VM, er gennemsnitsalderen normalt 27 eller 28. Af den grund, og fordi VM er hvert fjerde år, er der meget få chancer for spilleren til at vinde turneringen igen, for når de vender tilbage til det næste VM, er de 32 eller 33.

- Derfor bør vi måske spille VM hvert andet år. Og EM hvert andet år og så droppe resten. Organiser kun turneringer, der betyder noget, og spark alle de parallelle turneringen ud af spillet, sagde Arsène Wenger på tvkanalen beINSPORTS i midten af marts.

Forslaget er givetvis også tænkt som en mulighed for at skyde nye vitaminer i landsholdsfodbold, der er under hårdt pres fra en stadig mere glubsk klubelite, der gerne vil sætte sig på kampdatoer, hvor der i dag spilles landskampe.

Men Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen er lodret uenig i, at EM og VM hvert andet år, og det vil sige en slutrunde hver sommer, er en god idé for fodboldspillet og landsholdsfodbold.

- Det er en skrækkelig idé, den gode Wenger og FIFA kommer med.

- Det fungerer måske for håndbold. For fodbold er det en skrækkelig vej at gå. Det er de to største turneringer i landsholdsfodbold, og der er ingen grund til at devaluere alt det, EM og VM står for, siger Troels Bager Thøgersen.

Se hele den skarpe og skrappe vurdering af forslaget om EM og VM hvert andet år i videoen, der ligger i toppen af denne artikel.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020