Spil Jacob Hansen

City på titelkurs, gummiben hos FCK?

Foto: Getty Images

Der er ikke så meget at sige til, hvis nerverne sidder helt uden på tøjet i FC København, som er ved at formøble et kæmpe forspring i Superligaen

Af Jacob Hansen

Presset er enormt på FC København, som naturligvis skal forsøge at holde hovederne kolde. FCK er stadig nummer et med tre runder tilbage - det er trods alt det bedste udgangspunkt, man kan have.

Det blev heller ikke i det seneste opgør mod Brøndby, at FC København for alvor fik offensiven i gang, og det er lige nu det store problem for Jess Thorup.

Mod Silkeborg IF må hjemmeholdet undvære Kevin Diks, der er ude med karantæne, mens Jens Stage, Nicolai Jørgensen og Victor Kristiansen er på skadeslisten. Det samme gælder naturligvis anfører Zeca.

Silkeborg IF:
Årets hold i dansk fodbold kan reelt sikre sig bronzemedaljerne i Parken.

Det er efterhånden svært at sige noget om Silkeborg IF, som ikke allerede er blevet sagt, og man må bare bøje sig i støvet for Kent Nielsens tropper. Oprykkerne er på en sensationel tredjeplads, og holdet er strøget til tops med fantastisk fodbold.

Silkeborg IF er med afstand det mest boldsikre hold i Superligaen, og det ser man da også tydeligt i statistikkerne. Jyderne har haft klart mest boldbesiddelse i denne sæson, de har flest succesfulde afleveringer og er det mandskab, der har færrest lange pasninger.

Den offensive trio med Nicolai Vallys, Sebastian Jørgensen og Superliga-topscorer Nicklas Helenius er blevet synonymer på succesen, men det er hele vejen rundt - og ud på trænerbænken - at Silkeborg IF har imponeret voldsomt.

Gæsterne er uden Milan Massop, André Calisir og Gustav Dahl.

Karantæner:
FC København: Kevin Diks
Silkeborg IF: Ingen