• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

Danske Spil forhøjer tipspræmierne

Danske Spil forhøjer tipspræmierne

Blandt mange andre ting at glæde sig over ved en opdatering af systempakken, kan tipperne nu også se frem til større tipspræmier

Af Jacob Hansen

På tirsdag bliver en mærkedag i tipningens historie.

Som du kunne læse i Tipsbladet i sidste uge, sker der en masse på tips-området, når Danske Spil d. 9. april giver systempakken en ordentlig overhaling, og samtidig lancerer en del nye tiltag, eksempelvis tipning på mobilen, men det for mange vil det vigtigste tiltag måske være, at Danske Spil har valgt at hæve tipspræmierne.

- Overordnet stiger alle præmier, fordi vi hæver tilbagebetalingsprocenten på Tips med ca. 18 procent, fortæller Jens Nielsen, produktchef hos Danske Spil, og fortæller om baggrunden for, hvordan man har valgt at fordele stigningen på de enkelte præmiegrupper.

- Vi har nøje overvejet, hvordan disse ekstra præmiepenge skulle fordeles. Førstepræmierne er selvfølgelig vigtige, fordi alle tippere sigter efter dem og forholder sig til, hvor meget man ultimativt kan vinde. Samtidig er der dog ingen tvivl om, at følgepræmierne er vigtige for tipsoplevelsen, ikke mindst for systemtippere.

- Derfor har vi valgt at løfte alle præmiegrupper. Vi har givet 12’eren på Tips 13 lidt ekstra fokus, da vi synes, at den trængte til et relativt løft og derfor nu hæves med 28 procent. Der er typisk ca. 30 gange så mange vindere af 12 rigtige som af 13’eren, og alle disse tippere skal gerne føle, at de får en pæn præmie, selv om de missede førstepræmien, fortæller Jens Nielsen og tilføjer, at der fremover også vil være hurtigere præmieudbetaling. I dag skal man vente til dagen efter med at få sin tipspræmie, men fremover får man sin præmie med det samme.

LÆS OM DEN NYE TIPSPAKKE HER

Du kan se fordelingen af de kommende satser i tabellen herunder, men på trods af at lanceringen først finder sted på tirsdag, har tipspakken allerede mødt hård kritik.

- Sjældent har jeg dog set magen til makværk og inkompetence, som Jens Villumsen har udtrykt på Facebook-siden ”Tipsbladets Spilforslag”, som særligt hæfter sig ved, at det fortsat ikke er muligt at overføre sin egne systemer.

- De (Danske Spil, red.) kan ikke finde ud af at genindføre det populære ”Spil & Vind”, der allerede blev udviklet i 90'erne, hvor man selv kunne spille sine egne systemer ved at aflevere en fil hos forhandleren. En vigtig ting hvis man som jeg ikke er tilfreds med systemudbuddet, og hvis man som klub vil spille et stort enkelrækkesystem. ”Spil & Vind” var også overlegent til præmiesøgning. Man kunne selv sætte scoringerne ind i programmet og få et overblik, der var lynhurtigt og detaljeret i forhold til Danske Spils snegleopdatering nu,” lyder bandbullen fra Villumsen, der ”frygter det værste”, hvad angår de nye systemer.

Allerede i sidste uge Jens Nielsen dog fortælle, at funktionen med at kunne overføre sine egne systemer absolut ikke er ude i kulden.

- Vi havde det med på det oprindelige tegnebræt, men var nødt til at undlade det i første omgang, fordi det blev for bekosteligt, alt taget i betragtning, ligesom der var noget IT-sikkerhed at tage hensyn til. Løbet er dog på ingen måde kørt, der kan sagtens komme tilføjelser til produktet senere år, forsikrede Jens Nielsen.

Om ikke andet kan Jens Villumsen og alle andre glæde sig over, at det fremover bliver muligt at vinde lidt flere penge ved tipning, end det hidtil har været tilfældet, og fra på tirsdag får alle mulighed for at vurdere, om man skal glædes eller græmmes over den nye tipspakke, der opdateres for første gang i mere end 20 år.

Tips 13               Tips 13               Ny                       Præmie i forhold til før

13 rigtige          40,0 %                40,5 %                120,0 %

12 rigtige          12,5 %                13,5 %                128,0 %

11 rigtige          15,0 %                15,5 %                122,5 %

10 rigtige          32,5 %                30,5 %                111,3 %

                             Før/Efter                                      

13 rigtige          194.476/233.427

12 rigtige          6.077/7.780     

11 rigtige          526/644

10 rigtige          121/135

Tips 12               Tips 12               Ny                       Præmie i forhold til før

12 rigtige          42 %                    43 %                    121 %

11 rigtige          29 %                    28,5 %                116,1 %

10 rigtige          29 %                    28,5 %                116,1 %

 

                             Før/Efter                                       Før/Efter                                      

12 rigtige          34.357/41.570 109.243/132.179                        

11 rigtige          1.145/1.330                                   1.996/2.318

10 rigtige          165/192                                          179/208

Øvrige tiltag i den nye tipspakke:

-  Tipning bliver tilgængelig på mobilen

-  Halvlegstipning – fra august kan man for kvart indsats spille halvlegstipning, hvor der er præmie til alle med 13 rigtige ved pausen.

-  Tips 13 kan nu tilbydes alle dage

-  Alle kuponer kan tippes frem i tiden i modsætning til nu, hvor næste kupon først kan tippes, når den gamle lukkes

-  Mulighed for ”event kuponer” der ikke er afhængning af hurtig afvikling, såsom Melodi Grand Prix, valg, Tour de France

-  66 systemer ryger ud af den nuværende tipspakke, mens der i den nye pakke indgår  52 U-systemer og 52 R-systemer

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020