• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Claus Juncker

Galop: Tror på derbysejr

Galop: Tror på derbysejr
Foto: Burt Seeger

Galoptræner Marc Stott øjner muligheden for back-to-back-sejr i Dansk Derby, der afvikles søndag på Klampenborg Galopbane.

Af Claus Juncker

Søndag kl. 16.23
Klampenborg Galopbane
Livestreaming: derby25.dk, fasttrackracing.dk
Spiludbyder: derby25.dk 

Træner Marc Stott og jockey Oliver Wilson er for tredje år i træk parret bag favoritten i Dansk Derby. Forrige år blev det til en andenplads med King David, og sidste år kom så forløsningen med en overlegen sejr til Queen Rouge.

I år hedder Stott og Wilsons våben Honour Code. Det er feltet mest urutinerede hest med kun tre karrierestarter, men måden den har sejret i de sidste to gange gør, at den af mange eksperter regnes som løbets knebne favorit. Ikke helt skævt, skal man tro træneren.

- Mine forhåbninger til ham er ret store. Det eneste minus er, at han stadig er meget urutineret, men omvendt er han så også den, der forbedrer sig mest fra start til start. Han kan godt vinde Dansk Derby, lyder vurderingen fra træner Marc Stott.

Han bakkes op af Oliver Wilson, der som et led i forberedelserne til søndagens derby red det afsluttende træningsarbejde på Honour Code. Jockeyen hæfter sig ved, at man endnu ikke har set bunden på hesten.

- Det var meget positivt. Han er en stor hest, men smart på benene og med speed. Det er et stort plus. Jeg synes bestemt ikke, han står uden chance.
Hvem er din favorit til at vinde derbyet?

- Jeg vil vove og sige Honour Code, lyder det fra Oliver Wilson.

Dansk Derby rides som dagens 9. løb med start kl. 16.23. Løbsdagen, der indledes kl. 12.45, kan følges live hos spiludbyderen derby25.dk og på spiluniverset fasttrackracing.dk. Allerede fra kl. 12.00 er der optakt med interviews og ekspertvurderinger.

Sådan spiller du på heste 

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.