Spil Jacob Hansen

Optakt: Et brag af en Premier League sæson i vente

Foto: Getty Images

En ny sæson i Premier League står for døren og vi har set nærmere på de seks største kandidater til titlen, ligesom vi også byder ind med en konkurrence

Af Jacob Hansen

De regerende mestre Manchester City aktiverede Erling Haalands frikøbsklausul i Borussia Dortmund og købte Kalvin Phillips af Leeds United, mens Stefan Ortega ankom på en fri transfer. Men de har mistet flere nøglestjerner, efter at have solgt Raheem Sterling til Chelsea og både Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko til Arsenal. De har også mistet veteranen Fernandinho på en fri transfer tilbage til Brasilien, mens Pedro Porro er kommet permanent til Sporting Lissabon.

Andenpladsen Liverpool har også brugt store penge på at slå adskillige rivaler til Benfica-åbenbaringen Darwin Nunez for et klubrekordgebyr på 86 millioner pund (100 millioner kroner). De har også skrevet kontrakt med de unge Spillere Fabio Carvalho fra Fulham og Calvin Ramsay fra Aberdeen. De har dog solgt et væld af spillere, herunder klublegenden Sadio Mane til Bayern München, Takumi Minamino til Monaco og Neco Williams til Nottingham Forest.
Den nye Chelsea-ejer Todd Boehly er klar over, at de er nødt til at sprøjte kontanterne, hvis de skal forsøge at indhente City og Liverpool og har allerede handlet på markedet. Blues har mistet både Antonio Rudiger og Andreas Christiansen til frie transfers, men de har underskrevet førnævnte Sterling og Kalidou Koulibaly fra Napoli. Flere store navne vil følge, hvis Thomas Tuchel skal få sin vilje, selvom jagten på Jules Kounde endte i skuffelse.
FOOTBALLTRANSFERS' MEST VÆRDIFULDE SPILLERE I VERDEN
Manchester United ved, at de har brug for en transferrevolution, hvis de skal genoprette deres tidligere herligheder, og i Erik ten Hag og de har målrettet sig mod det hollandske marked. Ten Hag har skrevet kontrakt med Ajax' Lisandro Martinez og Feyenoords venstreback Tyrell Malacia, mens Christian Eriksen er ankommet på en Bosman efter udløbet af sin Brentford-kontrakt. Eriksen tilbragte endda tid i Ajax efter at have forladt Inter i 2021.
United har mistet Paul Pogba (til Juventus), Nemanja Matic (til Roma), Edinson Cavani, Juan Mata og Jesse Lingard (til Nottingham Forest) på frie transfers, efter at deres kontrakter udløb.
Der har været et enormt forbrug i hovedstaden, hvor Arsenal igen har investeret kraftigt i transfermarkedet. Zinchenko er det seneste store navn, der er ankommet, sammen med Jesus, Fabio Vieira, Marquinhos og Matt Turner. Arsenal kan meget vel bruge endnu flere penge, inden vinduet er om lidt.
På tværs af det nordlige London krævede Antonio Conte, at Spurs-ejer Daniel Levy gav ham en enorm transferkrigskiste, og det ønske er blevet opfyldt. Ivan Perisic er kommet til fra Inter på en fri transfer, mens Fraser Forster også er kommet for ingenting fra Southampton. Yves Bissouma er kommet til fra Brighton, og det har Djed Spence fra Middlesbrough. De erobrede også Richarlison for en klubrekord på € 70 mio.
Everton reagerede på at sælge Richarlison ved at lave deres første signing om sommeren i  Burnley-forsvareren James Tarkowski, der har fået selskab på Goodison Park af Dwight McNeil.
Newcastle forventedes at være en af Europas største spenders i år efter deres overtagelse, og de slog AC Milan til højt vurderede Lille-midterforsvarer Sven Botman, mens de også hentede Matt Targett og Nick Pope ind. De har dog endnu ikke landet den type spiller, som deres fans håbede på i starten af transfervinduet.
Aston Villa er en anden klub, der havde travlt tidligt på transfermarkedet og brugte £ 27.9 millioner på Sevillas Diego Carlos, £ 18 millioner på den permanente aftale for Philippe Coutinho og den imponerende gratis transfersigning af Marseille -unge Boubacar Kamara.
Leeds har åbnet deres checkhæfte og brugt næsten £ 100 millioner på en række spillere for at kompensere for Kalvin Phillips og Raphinhas udgange. Elland Road-sidens nettoforbrug er dog imponerende, efter at have foretaget et par store salg.
West Ham har også brugt godt og slået PSG til den italienske angriber Gianluca Scamacca fra Sassuolo for £ 32.4 millioner oven på deres anden forretning, som inkluderer tilføjelsen af Rennes-forsvareren Nayef Aguerd.
Wolves gjorde Hwang Hee-Chans lejeaftale permanent og har tilføjet forsvarsspilleren Nathan Collins fra nedrykkede Burnley.
Nyoprykkede Nottingham Forest er nu i dobbelttal med hensyn til spillere hentet ind, herunder Lingard og Taiwo Awoniyi fra Union Berlin.