• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Stefan Buur Hansen

Sæson-spilforslag til Superligaen: Fischer, Wilczek og AGF i problemer?

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Vi er klar med flere forskellige langtids-bets til den kommende Superliga-sæson.

Af Stefan Buur Hansen

Superliga-sæsonen venter lige om hjørnet, og de forskellige hold er i gang med at finpudse formen og detaljerne inden Superliga-premiere-runden i weekenden.

Hvem skal der holdes øje med i forhold til et langtids-væddemål på sæsonen?

Vi er klar med flere bud på, hvad der kan være værd at sigte efter, inden det går løs med runde 1.

H2H Slutplacering
FCN ender højere end AaB
2,37 @bet365

FC Nordsjælland og AaB satser begge benhårdt på egne talenter, hvilket i sagens natur medfører en del udsving og usikkerhedsmomenter i løbet af sæsonen. FC Nordsjælland er dog sluttet i top 6 de sidste fire sæsoner, hvor man i øvrigt i tre af tilfældene er havnet over AaB i tabellen.

Der blæser nye vinde over Limfjorden, hvor sportsdirektør Inge André Olsen satser på at importere landet fra andre egne end det nordjyske lokalområde. Det kan ende med både fugl og fisk, mens FC Nordsjælland fastholder det kendte succeskoncept.

Jeg ser duellen mellem FC Nordsjælland og AaB som nærmest helt lige. Det samme gør Bet25 og Danske Spil, som giver henholdsvis 1,90 og 2,05 på FC Nordsjælland. Værdien ligger derfor i, at FCN slutter over AaB for fjerde gang på fem år til 2,37. 

Topscorer i Superligaen
Kamil Wilczek
6,50 @ Bet25

Kamil Wilczek er måske det nærmeste, man kommer en garanti for mål i Superligaen blandt aktive fodboldspillere. Polakken scorede 71 gange i 124 kampe for Brøndby, som i øvrigt kun i to af sæsonerne sluttede på en medaljeplads.

Nu gælder det så FC København, der vanen tro har ambitioner om at vinde både mesterskab og pokalturnering. Det samme har Kamil Wilczek, som nåede at dufte til guldet i Brøndby, før han foretog et mindre vellykket skifte til tyrkisk fodbold.

32-årige Wilczek er stadig i fysisk god forfatning, og hvis han kan undgå skader, ligner han et særdeles godt bud på en topscorer i Superligaen med det stærke FC København-mandskab i ryggen. Danske Spil giver 4,50, mens Bet25 er oppe i 6,50.

Flest assist i sæsonen
Viktor Fischer
7,00 @ Bet25

Viktor Fischer blev med sine otte assist i sidste sæson overgået af fem spillere på listen over måloplæg i Superligaen, hvilket i sig selv er imponerende med tanke på, at store dele af sæsonen blev spoleret af skader.

Der er da heller ingen, som nærmer sig Fischers snit med et oplæg for hver 178 spillet minut – og med tilgangen af Kamil Wilczek er der god grund til at tro, offensivspilleren finder sig en ny legekammerat at assistere.

Læg dertil at to af de fem spillere over Fischer på listen nu er væk fra Superligaen, mens en tredje i form af Lucas Andersen synes hårdt plaget af skader. Odds 7,00 på Fischer – der netop selv er returneret fra en skade til træningsbanen – som Superligaens assist-konge får et skud.

Antal point i Grundspillet
AGF under 37,5
1,80 @ Danske Spil

AGF har hentet henholdsvis 47, 31, 29 og 25 i de sidste fire sæsoners grundspil, som har bestået af 26 kampe. Omregnet til det nuværende format med 22 kampe betyder det, at holdet kun i sidste sæson sneg sig over spillets grænse med 39,8 point, mens man ellers har ligget på 21-26 point.

Det ligner en stor udfordring at leve op til for et AGF-hold, der ikke har for vane at indfri omgivelsernes høje forventninger. Læg dertil at AGF også skal mestre den svære balance det er at spille europæisk fodbold sideløbende, mens det altså også skal fremhæves, at det generelle niveau i Superligaen er hævet efter nedskæringen fra 14 til 12 hold.

AGF har ageret fornuftigt på transfermarkedet, mens fundamentet fremstår sjældent stærkt. Ikke desto mindre virker det mere sandsynligt end det modsatte, at De Hvi’e får svært ved at kratte 38 point sammen i Grundspillets 22 kampe.