SPIL: Tilbagegang hos Danske Spil
Illustration
Spil

SPIL: Tilbagegang hos Danske Spil

Danske Spils resultat efter skat i første halvår af 2014 blev ifølge den nyligt offentliggjorte halvårsrapport på 768 mio. kr., hvilket er 112 mio. kr. mindre end i samme periode i 2013

Danske Spil må notere sig tilbage i forhold til samme periode sidste år. Halvårsresultatet er baseret på en BSI (bruttospilleindtægt = omsætning minus præmier) på 2.160 mio. kr., hvilket er 141 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år, og det er den tidligere guldkalv, Lotto, som er den store synder i det samlede regnskab.

-  Regnskabet afspejler store individuelle forskelle i salget af Danske Spils produkter, idet Oddset og Eurojackpot har klaret sig bedre end forventet, mens Lotto og Onsdags Lotto er gået mere tilbage end forventet, siger Danske Spils administrerende direktør H. C. Madsen.

Det gode resultat på Oddset skyldes blandt andet sommerens VM i fodbold, men også nogle særdeles gunstige resultater i nogle af årets store finaler. Når såvel FA Cup-finalen, den tyske pokalfinale, Champions League-finalen og i særdeleshed VM-finalen ender uden vinder, klinger det gevaldigt i kasseapparatet.

Eurojackpot, med de meget høje førstepræmiepuljer, har efterhånden også bidt sig godt fast på det danske spillemarked. Det samlede BSI fordeler sig med 1.221 mio. kr. i Danske Lotteri Spil og 724 mio. kr. i Danske Licens Spil, mens Elite Gaming, som er Danmarks største opstiller af gevinstgivende spilleautomater, står for 215 mio. kr.

De samlede omkostninger i koncernen udgør 489 mio. kr., hvilket er en stigning på 35 mio. kr. i forhold til sidste år.

-  Blandt de positive begivenheder i halvåret var, at vi pr. 30. juni 2014 overtog 60 procent af anparterne i CEGO, der siden 2000 har udviklet online-spil til både det danske og det udenlandske marked og som siden liberaliseringen af den danske spillelovgivning i 2012 har drevet det succesrige onlinekasino spilnu.dk med fokus på online-spilleautomater, udtaler H. C. Madsen, som for nylig kunne se direktøren for Dansk Lotteri Spil, Mette Dyhr, tage sin afsked med effekt fra 1. november.

Adgangen til CEGOs stærke spiludviklingsafdeling vil bl.a. kunne styrke udbuddet af nye og unikke spil hos Danske Spil:

-  Der er spændende perspektiver i den unikke videndeling, der kan etableres mellem medarbejdergrupperne i henholdsvis CEGO og Danske Spil. Det gælder eksempelvis, når vi skal udvikle nye spil og spilkoncepter, slutter H. C. Madsen.

1. halvår 2014 i overblik (Sammenligningstal for sidste år i parentes)
Resultat efter skat   768 mio. kr. (880 mio. kr.)
BSI (bruttospilleindtægt)  2.160 mio. kr. (2.301 mio. kr.)
Omkostninger      489 mio. kr. (454 mio. kr.)