• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Stefan Buur Hansen

Spilforslag til CL: FC Midtjylland rammes af troldmands argentinske magi

Spilforslag til CL: FC Midtjylland rammes af troldmands argentinske magi
Foto: Getty Images

Fokus på FC Midtjyllands kamp mod Atalanta samt topopgøret mellem Ajax og Liverpool.

Af Stefan Buur Hansen

Onsdag kl. 21.00
FC Midtjylland – Atalanta
A. Gómez leverer assist
3,15 @ Danske Spil

Atalanta-offensiven er fyldt med fantastiske navne, men især én person er afgørende for, om holdet kommer på måltavlen. 32-årige Alejandro ”Papu” Gómez hører blandt Europas største assist-konger med 16 oplæg og syv scoringer i sidste sæsons 34 kampe i Serie A.

Den argentinske 10’er har da også allerede haft næstsidste fod på bolden to gange i sæsonens første fire kampe, der er forløbet blændende med weekendens nylige 1-4-blamage mod Napoli som enlig undtagelse. Papu Gómez tager med andre ord turen til Herning i absolut topform.

FC Midtjylland har stor fokus på defensiven, men få hold er så offensivt stærke som netop Atalanta. De blå/sorte har scoret i 16 af de sidste 17 europæiske gruppe- og slutspilskampe, og selv om FC Midtjylland har holdt målet rent i tre af fire kvalifikationskampe, så tåler Ludogorets, Young Boys og Slavia Prag ikke sammenligning med sidste års nummer tre i Serie A.

Papu Gómez er det offensive omdrejningspunkt for Atalanta, der forstærkes ved også at have Josip Illicic tilbage i truppen. Uden de rød/hvide briller virker det ikke overvejende sandsynligt, at FC Midtjylland holdet buret rent – og så ligner Papu Gómez manden, der endnu en gang kan have en afgørende fod med i spillet til 3,15.

Onsdag kl. 21.00
Ajax – Liverpool
1X
2,24 @ NordicBet

Ajax har fået en næsten fejlfri start på sæsonen (12 point efter fem kampe), selv om holdet vanen tro solgte et par af de absolutte profiler i transfervinduet. Det er en indgroet del af cyklussen i klubben, som har imponeret stort de sidste par år i Champions League, hvor man blot har tabt fire af de sidste 30 kampe.

Liverpool stod på toppen af verden, da corona lukkede alting ned. De Røde fik dog det længe ventede mesterskab i juni – men siden da har Jürgen Klopps mænd logisk nok haft svært ved at holde dampen oppe. Ja, faktisk har Liverpool bare vundet syv af 12 kampe i Premier League, siden mesterskabet blev sikret, mens det er blevet til nederlag efter uafgjort resultater i både Community Shield og Liga Cuppen med Arsenal som modstander.

På bundlinjen står, at Liverpool kun har slået Newcastle, Brighton og Chelsea (der endda spillede en halvleg med en mand i undertal) siden udgangen af juni foruden en 7-2-sejr over Lincoln i Liga Cuppen. Samtidig må Liverpool her undvære uheldige Virgil van Dijk og keeper Alisson, hvilket selvsagt ikke taler for gæsternes chancer.

Van Dijk har nærmest været en konstant, siden han kom til klubben for to år siden, og han skal have en stor del af æren for, Liverpool blot har indkasseret 78 mål (og klaret 44 clean sheets) i hans 95 Premier League-kampe for klubben. Og Alisson har altså vundet 75 procent af alle kampe for Liverpool, der til gengæld kun har vundet 54 procent af kampene uden keeperen, som må se sit holds pointsnit falde fra 2,2 til 1,8, når han ikke er med.

Fodboldelskere står forhåbentlig foran en stor kamp onsdag i Amsterdam. Liverpool er naturlige favoritter. Men uden Alisson og Van Dijk får Liverpool det sværere, end markedet vurderer, så jeg finder værdi i at satse på, hjemmeholdet ikke taber.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020