Spil Jacob Hansen

Trofæjagt i Tirana: Roma mod Feyenoord

Foto: Getty Images

Vi er nået til finalen i UEFA Conference League, hvor italienske AS Roma skal op imod hollandske Feyenoord fra Rotterdam. Kampen finder sted på Air Albania Stadium i Tirana, den første internationale finale, der spilles i Albanien

Af Jacob Hansen

Det har været lidt af en ujævn tur for Roma at nå finalen, hvor de kun har vundet halvdelen af deres foregående 10 kampe op til finalen onsdag. De har tre hjemmesejre og to ude. De spillede syv udekampe i alt i Conference League i denne sæson og tabte to gange undervejs.

Begge nederlag kom i Norge mod Bodø/Glimt. I sidste runde af den italienske Serie A sikrede de sig en billet til Europa i næste sæson. Nu har de øjnene rettet mod et europæisk trofæ, deres første siden Inter-Cities Fairs Cup i 1961.
Feyenoord har allerede spillet 18 kampe i Conference League i denne sæson og tabte kun én gang på vejen til finalen. De er ubesejrede i 12 kampe efter at have scoret en overflod af mål. Ikke mindst af Cyriel Dessers, turneringens topscorer med 10 mål indtil videre.
De blev nummer tre i den hollandske sæson bag giganterne Ajax Amsterdam og PSV Eindhoven. De præsterede kun ét clean sheet i deres seneste 11 kampe i denne turnering. Passende nok var det så i semifinalen mod Marseille. De vandt Mesterholdenes Europa Cup i 1970, de har to gange vundet UEFA Cuppen, i 1974 og 2002. De sigter nu mod at tilføje endnu en pokal til kabinettet.