Tonsser-profil, Emil Scott Rasmussen jagter topscorertitel
Generelle

Tonsser-profil, Emil Scott Rasmussen jagter topscorertitel

Tonsser og Tipsbladet.dk er vilde med talenter og sætter derfor fokus på nogen af dem, som har gjort sig særligt bemærket. Denne gang har vi taget en snak med offensivspilleren Emil Scott Rasmussen fra AB i U19 Divisionen.

Der løber en målfarlig herre rundt på højre wing hos AB i U19 Divisionen. 
 
Det er 18-årige Emil Scott Rasmussen, der efter holdets første syv kampe har scoret fire kasser, hvilket bringer ham ind på en andenplads på topscorerlisten. Det har blandt andet sikret ham en plads på Tonsser Team of the Week to uger i træk.
Målformen skal gerne vare ved, for det er et erklæret mål for ham at nappe topscorertitlen.  
”Ja, det er det helt klart. Man bliver set, når man laver mange mål. Så det går jeg efter, og det synes mine trænere også, at jeg skal,” siger han til Tonsser. 
Sidste år scorede han tre mål i hele sæsonen, og de faldt tilmed i samme kamp. I år er han 2. årsspiller på U19-holdet, og der er fra starten af sæsonen kommet hul på bylden. 
 
Emil kom til AB fra Brøndby i sommeren 2014, da der ikke var udsigt til så meget spilletid på Vestegnen. Det får han i AB, hvor talentet nu skal udvikles. 
”Jeg er en teknisk spiller, der godt kan lide at have bolden. Jeg er ikke typen, der er så glad for de hårde dueller. Jeg tager dem, hvis de kommer, men jeg prøver at finde mellemrummene, så jeg slipper for det. Jeg synes, jeg er en klog spiller til at finde mellemrummene og lægge de rigtige afleveringer. Og så er jeg en holdspiller,” siger han. 
Emil træner med seniorholdet i AB en til to gange om ugen og håber en dag at få debut for holdet, der lige nu spiller i 2. division. Og han ved godt, hvad han skal arbejde på. 
 
”Jeg skal helt klart arbejde på min fysik, og det bruger jeg også meget tid på. Jeg skal op og spille senior til næste sommer, og der er et stykke vej endnu. Jeg har én, som hjælper mig meget i træningsrummet, og ude på banen handler det om at tage nogle ekstra løb, så jeg bliver stærkere på den rigtige måde. Fodboldmåden.”
Mange unge fodboldspillere lader sig inspirere af de allerstørste udenlandske stjerner fra fjernsynet, men sådan er det ikke helt for Emil. Hans store forbillede er nemlig den tidligere danske landsholdsspiller Jon Dahl Tomasson.
”Han lavede mange mål, og han har altid været helt nede på jorden, både på og uden for banen. Så ham har jeg altid godt kunne lide,” siger han. 
 
Emils hold har fået en blandet start i U19 Divisionen. Efter syv kampe, hvilket er én eller flere kampe mere end flere konkurrenter, ligger AB nummer 4 med 9 point efter to sejre, tre uafgjorte og to nederlag. 
Emil er da heller ikke helt tilfreds med pointhøsten. 
”Det har været op og ned. Vi spiller meget godt, men vi har ikke rigtigt kunne lukke kampene, og vi har lukket lidt for mange mål ind. Vores mål er at lande i top 3 lige som sidste år. Der er mange kampe endnu, så det kan vi godt nå,” siger han til Tonsser.  
 
Opret dig på Tonsser i dag, jagt topplaceringer på rankinglisterne, og vær med til at konkurrere mod Emil.