Før VM-kval.: Fire år er et problem – seks år en krise
Generelle

Før VM-kval.: Fire år er et problem – seks år en krise

Siden dansk landsholdsfodbold susede ind i den professionelle æra med en flot EM-slutrunde i Frankrig, har danske landshold hørt til ved slutrunderne.

Med årene er EM og VM blev større i takt med, at fodbold er blevet udbredt i hele verden, så det er ikke fordi, der mangler pladser.

Men forud for søndagens VM-kvalifikationskamp mod Armenien er presset større, end det har været på noget tidspunkt, siden eventyret begyndte i 80’erne.

DBU-formand Jesper Møller siger, økonomien er i orden selv i tilfælde af endnu en mislykket kvalifikation, fordi den ny FIFA-præsident Gianni Infantino deler rundhåndet ud af FIFA’s penge til alle, uanset det internationale forbunds eget store underskud.

Langt vigtigere er det sportslige, og der er det et stort problem, hvis Danmark snubler mod Armenien før den sværeste kamp i programmet, næste måneds barske tur til Warszawa.
Efter de dybt skuffende svipsere op til VM 2006 og EM 2008 (forestil jer folkevandringen syd over Autobahn, der aldrig blev til noget) formåede landsholdet at komme med til Sydafrika og Polen/Ukraine. Nu bevæger vi os igen ind i det femte år siden en dansk slutrunde, og hvis landsholdet ikke skal være ren tredjeviolin efter dansk og udenlandsk klubfodbold, skal det være nu.

Det er svært at skabe entusiasme omkring en Armenien-kamp, der bliver uden den tidligere Randers-angriber Yura Movsisyan.

Robert Lewandowski er en af verdens 20 bedste spillere, Arkadiusz Milik, Grzegorz Krychowiak og Kamil Glik er på højt, internationalt niveau, og det bliver en voldsomt svær modstander at håndtere på udebane.

Så venter Rumænien, Montenegro og Kasakhstan – en pulje uden ægte kassekampe og hvor kun Kasakhstan, som i øvrigt er i vækst på fodboldfronten, er en overkommelig modstander for Hareides nye landshold.

Det er en svær opgave, men for landsholdets position i Danmark og blandt spillerne må man håbe, opgaven bliver løst, og at første deleksamen på søndag giver tre point.
Ellers kan missionen blive uoverskuelig for et forynget dansk landshold, der også vil have godt af at finde den rigtige rolle til Christian Eriksen.