Gid Bendtner fortsætter i Bundesligaen
Generelle

Gid Bendtner fortsætter i Bundesligaen

Leder: Nicklas Bendners målsucces i onsdagens landskamp skal holde gang i scoringen søndag og i de kommende uger for at sikre sin fremtid i Wolfsburg.

Bragt i Tipsbladets papirudgave fredag 27. marts 2015
 
De amerikanske forsvarsspillere får ingen ros for onsdagens kamp i Århus. Vi får ikke mange af dem at se til VM om tre år i Rusland, og Danmarks to sidste mål faldt efter en amerikansk indskiftning af en debutant i midtforsvaret 11 minutter før tid, som ikke gav anden mening end at den pågældende stopper nu skal tale virkelig varmt for det mexikanske fodboldforbund for at få lov til at spille for Mexico.
Men for Nicklas Bendtners skyld var det fremragende med et hattrick, uanset baggrunden, og som et flittigt delt billede på sociale medier bagefter understregede, har Bendtner scoret flere landskampsmål end jævnaldrende angribere som Edinson Cavani og Sergio Agüero, der har spillet tæt på samme antal landskampe som danskeren.
For at det bliver langtidsholdbart skal Nicklas Bendtner naturligvis have oversat det målsnit og den regelmæssige spilletid fra start til sit klubhold.
Konkurrenten Bas Dost har scoret 13 mål i 14 Bundesliga-optrædener, men hollænderen er ikke mere sikker på pladsen, end at Nicklas Bendtner spillede fuld tid i seneste ligakamp i Mainz med Dost på bænken i hele kampen.
Alligevel er det presserende med dansk målsucces i Wolfsburgs Bundesliga-kampe. Det skal gå voldsomt galt for Wolfsburg i de to sidste måneder af sæsonen, hvis den ikke skal stå på Champions League-fodbold til september.

Wolfsburg overvejer stensikkert en ny angriber – når man betaler millionbeløb og afbetalinger for internationale stjerner som André Schürrle, Kevin De Bruyne og Luiz Gustavo, vil alt andet være uansvarligt.

Nogle Bundesliga-mål i de sidste runder kan måske overbevise Wolfsburg-sportsdirektør Klaus Allofs om, at det er danskeren og ikke Bas Dost, der skal blive – med alle de mål kan Dost skydes afsted og medfinansiere for eksempel Romelu Lukaku, som er god ven med Kevin De Bruyne og har været nævnt som et af Wolfsburgs seriøse transfermål.
Onsdag aften i Århus kan være en stor hjælp, men takterne skal fortsættes i Saint Etienne og de kommende uger i liga, pokal og Europa League, hvis sommeren ikke igen skal handle om ringe udsigter til en fast startplads i Bundesligaen.