Jeg lover ikke at lave Tipsbladet i underbukser, men...
Foto: Anita Graversen / Polfoto
Generelle

Jeg lover ikke at lave Tipsbladet i underbukser, men...

Troels Bager Thøgersen tager pulsen på torsdagens pokalfinale, der på forhånd ser ret ulige ud i styrkeforhold.

Jeg lover ikke at lave Tipsbladet i underbukser, men...som århusianer har jeg fra første række fulgt AGF både før og efter den berømte pokalfinale i 1996, hvor man revancherede Mogens Kroghs ufattelige hovedstødsudligning få dage før.
 
Nu er AGF tilbage med buskørsel til København for fansene til det udsolgte nationalstadion, og om ikke andet fortjener byens publikum den succesoplevelse, der er med en heldagsudflugt til pokalfinale i hovedstaden. For mange i den århusianske Superliga-trup er finalen i København nok også sidste dag med kliken, og sportsligt skal AGF’erne 
glæde sig over, at pokalfinalister findes via knockoutkampe og ikke over en længere ligaturnering, hvor man skal præstere stabilt.
 
Fem point i ni forårskampe i Superligaen får ikke Jens Andersson til at kaste om sig med kontraktforlængelser, og at spillerne har fået ny cheftræner med en anderledes spillestil er ingen undskyldning.
 
AGF’s trup er et kludetæppe, efter flere forskellige trænere og indkøbsansvarlige har truffet beslutninger i de seneste sæsoner – et år i 1. division har heller ikke hjulpet på langtidsplanlægningen.
 
Knapt to håndfulde spillere har kontraktudløb, og andre spillere kan AGF’s trænere og sportslige ledelse givetvis finde på at sælge, hvis der kommer et rimeligt tilbud.
Der skal nye spillere ind, og som foråret i Superligaen har formet sig, må cheftræner Glen Riddersholm og AGF-ledelse håbe, at resultaterne hurtigt følger i den nye sæson, uanset at holdet givetvis vil have brug for mere tid efter nye store udskiftninger.
 
Mere tid får det nuværende AGF-hold ikke – der er torsdagens pokalfinale tilbage.
 
At spille finale om et trofæ er de færreste professionelle seniorspillere forundt, så forhåbentlig bliver motivationen ikke et problem, som den unægtelig så ud til at være i det pinlige ederlag til Viborg FF.
 
AGF’erne kan fortælle hinanden, at fire af de fem seneste indbyrdes kampe er endt uafgjort, at bolden er rund, at de kun kan overraske, og at de vil trives med underdog-rollen.
Men forsvaret lækker mål, og FC København kan tørre gulv med alle i Superligaen for tiden.
 
Jeg skal hverken love at spise en stråhat eller kopiere Gary Linekers Leicester-stunt på BBC og lave Tipsbladet i underbukser, hvis AGF vinder.
 
Men sjældent har en dansk pokalfinale mellem to hold fra samme række set så ulige ud, så jeg løfter på den imaginære hat, hvis AGF bare formår at følge nogenlunde med den FCK-maskine, der i foråret har lavet fem og seks mål på FC Midtjylland og AaB.
 
Chefredaktør for Tipsbladet Print
Troels Bager Thøgersen