Rooney brød 878 minutters scoringspause med hattrick: United CL-klar

Manchester United er atter med i det allerfineste europæiske selskab efter en samlet sejr på 7-1 over Club Brügge i kvalifikationen til Champions League.

Internettet har på det seneste været ved at koge over med morsomheder omkring hvor lang tid, det er siden, at Manchester Uniteds Wayne Rooney sidst har scoret et mål for klubben. Men det blev der svaret igen på onsdag aften, da englænderne var i Champions League-kvalifikation mod belgiske Club Brügge på udebane.

Her scorede Wayne Rooney nemlig efter behag og kunne efter 57 minutters spil score et vaskeægte hattrick, og stod dermed bag målene til 1-0, 2-0 og 3-0. Den første kamp var endt 3-1 til United, men udebanekampen skulle vise sig at blive let som en leg. Inden det første mål var der gået 878 minutter for ham.

Alene målene som Rooney scorede tegnede et billede af, at Club Brügge var fuldstændigt overmatchede. Her var der især ved 2-0-målet tale om flipperspils-lignende tilstande omkring det belgiske felt, hvor afleveringer fes omkring Brügge-spillerne inden Rooney kunne lægge bolden i mål.

Det blev også 4-0, da Bastian Schweinsteiger spillede Ander Herrera fri med en aflevering i dybden. Her var der ikke meget af den stil, som Brügge tidligere har vist mod FCK, Brøndby og AaB, som alle er blevet kørt ud af banen af dem. Men her var det altså en for stor mundfuld.

Det kunne være blevet værre for Club Brügge, da United efter 81 minutter fik tilkendt straffespark. Det skulle den tilbagevendte mexicaner Javier Hernandez tage sig af, men han gled i bedste John Terry-stil i sit tilløb og sparkede bolden forbi mål.

Det tager de nok med sig. Manchester United er klar til gruppespillet i Champions League igen efter et års pause med en samlet sejr på 7-1 over Club Brügge. Brügge kan derimod se frem mod sin 20. sæson i træk, hvor de er med i Europa League/UEFA Cuppen.