Utrolige Bayern smadrede Porto

FC Bayern München spillede sig tirsdag i semifinalerne i Champions League, da FC Porto blev ydmyget med 6-1 i München.

Der var lagt op til jagt, da Bayern München tirsdag tog imod FC Porto. Første Champions League-kvartfinale endte 3-1 til portugiserne, og presset var dermed massivt hjemme på Allianz Arena. Her leverede værterne dog en chokerende effektiv indsats, og sejrede med knusende 6-1.

FC Bayern gik straks i offensiven. Efter bare fem minutters spil havde Robert Lewandowski testet to gange, mens første store chance tilfaldt værterne i det tiende minut. Thomas Müller fik sit forsøg reddet, og på returen gled Lewandowski bolden på den bagerste opstander. Heldet slap dog op for Porto kort efter.

Efter 14 minutters spil slog Bernat et flot indlæg fra baglinjen, som Thiago sikkert headede i netmaskerne. FC Porto kom bedre med, men i det 22. minut slog Bayern til på ny. Et hjørnespark blev forlænget, inden Jerome Boateng fra nært hold sendte hjemmeholdet på semifinalekurs. Ydmygelsen blev dog forværret for Porto kort efter.

Et nyt indlæg blev headet videre af Thomas Müller, der med præcision fandt en helt fri Robert Lewandowski, der scorede for anden gang i kampen. Nu skulle Porto for alvor frem, men Bayern-festen fortsatte frem mod pausen. Rundet 35 minutter trykkede Müller af fra distancen, og via et grimt drop fra Porto-keeper Fabiano strøg bolden i nettet.

Robert Lewandowski signerede sit imponerende hattrick fem minutter før pausen. Thomas Müller tryllede i siden, inden han lagde bolden skråt tilbage til Lewandowski, der udplacerede keeperen. Med scoringen kunne værterne juble over en pauseføring på knusende 5-0.

FC Porto kom bedre ud efter pausen. Her skruede Bayern en anelse ned for tempoet, selvom Mario Götze hurtigt blev nærgående med en afslutning tæt forbi mål. Skarpheden manglede trods flere angreb fra Porto, der kunne se Xabi Alonso sparke tæt forbi i den anden ende ti minutter inde i anden halvleg.

Underholdningen var markant forringet efter pausen, hvor Bayern dog pressede på med mange dødbolde frem mod slutfasen. Med tyve minutter igen havde Porto endnu ikke testet Manuel Neuer en eneste gang i Bayern-buret, men med tyve minutter igen blev gæsterne farlige, da de omsider slog til. Jackson Martinez nåede højest til et hovedstød, og headede 5-1 scoringen i nettet.

Tilskuerne på Allianz Arena kunne se Jackson Martinez komme tæt på igen fem minutter efter, men denne gang overplacerede Porto-profilen. I en tilsvarende situation truede Robert Lewandowski minuttet efter, men sendte sit forsøg tæt forbi. Bayern pressede på i slutminutterne, hvor flere gode forsøg tilfandt værterne.

Med to minutter igen oversatsede Marcano for Porto, og modtog sin anden advarsel. Straffen blev fordoblet på det efterfølgende frispark, hvor Xabi Alonso med et følt spark lukkede ballet til 6-1

Scoret blev der dog ikke yderligere, og dermed kunne det tyske hold glæde sig over avancement efter 7-4 samlet.