Talenttid – U/19 Ligaen – 4-5-2016 – Fynske lækkerier, kneben Brøndby-sejr og Thychosen-show i Vejle

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Kristian Weber i hopla, da FCK blev nedlagt på Fyn

I lørdags skulle ’striwerne’ fra Fyn op imod FCK i U/19-ligaen. Det blev til en fortjent 2-0 sejr til OB.

U/19 ligaens bundhold OB skulle op imod subtopholdet fra FC København i lørdags. Det blev til en overraskende fynsk sejr.

OB’s Kristian Weber blev fældet af FCK i det 13. minut. Mads Jørgensen skulle tage sig af frisparket. Han bankede bolden i nettet direkte på frisparket.

Fynboernes Kristian Weber var i et stort spilhumør i kampen. Han fandt de frække huller gang på gang. På trods af at københavnerne begyndte at presse lidt på, holdt OB 1-0-føringen til pausen.

I anden halvleg fortsatte FCK deres pres… Læs resten af referatet her.

Brøndby vinder knebent over AaB

I lørdags var Brøndbys U/19-mandskab på besøg i det nordjyske. De tog derfra med tre point.

Brøndby, som har spillet en rigtig dårlig sæson, har nu lagt sig fast på en midterplacering. AaB derimod ligger i øjeblikket til bronze, og derfor var lørdagens kamp afsindig skuffende.

Brøndby startede kampen ud med en masse pres og stor aggressivitet. AaB’erne virkede ikke klar, og de vandt næsten ingen dueller. Det blev der dog lavet om på. Senere hen i kampen kom AaB meget bedre med. De begyndte at dominere kampen.

AaB kom frem til flere store chancer i første halvleg… Læs resten af referatet her.

Gyldne minutter fældede Randers i Esbjerg

Medvind spillede endnu en gang en vigtig faktor for Esbjergs U/19-hold, da de hjemme sejrede 2-0 over Randers.

Vestkysten er kendt for dens kraftige vind, og den gør en betydelig forskel, hvis man har den i ryggen i stedet for i mod sig, når man møder Esbjergs ungdomshold på udebane. Det var Randers U/19 vidne til lørdag, da de gæstede de blå-hvid-stribede.

Hjemmeholdet startede nemlig med vinden i ryggen, og det lod dem komme frem til flest chancer i kampens indledning.

Esbjergs gode og hurtige start virkede effektivt, men det var først i det 23. minut at William Møller bragte værterne på 1-0. En føring der hurtigt blev udbygget… Læs resten af referatet her.

Thychosen brillerede for FCM mod Vejle

FC Midtjylland U/19 havde sin opgave for, da de lørdag mødte Vejle på udebane. Hovedpersonen havde – naturligvis, fristes man til at sige – efternavnet Thychosen.

Thychosen er et efternavn, der får enhver fodboldelsker til at tænke på Vejle. Steen Thychosen, 57, har á tre omgange spillet på klubbens førstehold, trænet klubben, ageret talentspejder, haft ledelsesopgaver og meget andet. Han er en ægte klubmand, og det har naturligvis også resulteret i, at børnene Mads og Kasper har fået deres fodboldopdragelse der.

Førstnævnte, altså Mads, 18, er dog senere rykket videre til FC Midtjylland, hvor han allerede har fået sin Superliga-debut. Til dagligt gør han sig dog på klubbens U/19 Liga-hold, hvor han er blandt rækkens største profiler. I den seneste runde modtog han en hård bold i baghovedet, hvilket gjorde at han måtte en tur på skadestuen, men allerede lørdag var den ældste søn af Steen tilbage på grønsværen, hans tidligere hjemmebane, til U/19 Liga-kampen mod familieklubben, Vejle.

Og kampen forløb med ham i fokus… Læs resten af referatet her.

AGF spiller sig væk fra sidstepladsen med sejr over Silkeborg

Lørdag dragede de unge talenter fra Silkeborg til Århus for at møde AGF i U/19-ligaen. Kampen sluttede 3-1 til AGF.

Inden kampstart lå AGF’erne nummer chok, og de havde derfor en masse at spille for. Silkeborgenserne lå i midten af rækken, og det blev der ikke lavet om på.

Rent spillemæssigt var Silkeborg klart bedst. Det var dog AGF, som var klart mest effektive. Silkeborg skriver selv på deres hjemmeside: ‘SIF’erne vandt kampen på samtlige parametre bortset fra det vigtigste – antal scorede mål.’

Allerede efter et kvarter scorede Ahmed Said fra AGF på et flot langskudsmål. Kort efter scorede de igen, denne gang var det Lucas Jackson Møller, som bankede kuglen knaldhårdt i kassen. 2-0 ved pausen.